Δήμαρχος της Αχαΐας σε κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων

Δήμαρχος της Αχαΐας σε κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων

Στο "μικροσκόπιο" της Δικαιοσύνη, δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι του νομού Αχαΐας. Ελληνίδα φαίνεται να παντρεύτηκε 2 φορές την ίδια μέρα

Στα χνάρια κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων μέσω εικονικών γάμων σε δήμο της Αχαΐας, στο οποίο φέρονται να συμμετέχουν ο δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι και δικηγόροι, βρίσκεται η αστυνομία.

Το θέμα αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία του υπουργείου Εσωτερικών, έρευνα του οποίου έδειξε ότι το προηγούμενο καλοκαίρι τελέστηκαν 26 γάμοι, με τους περισσότερους να γίνονται σε ένα συγκεκριμένο δημαρχείο. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις εμφανίζεται μία ημεδαπή να παντρεύεται δύο φορές με διαφορετικούς αλλοδαπούς την ίδια μέρα ενώ άλλες φορές έκανε το ίδιο αλλά σε διάστημα από δύο ημερών έως τριών μηνών. Στη συνέχεια, οι αλλοδαποί έκαναν αιτήσεις για την έκδοση άδειας διαμονής στη χώρα.

Σε άλλη περίπτωση, ανήλικη παντρεύτηκε με αλλοδαπό, χωρίς να υπάρχει ωστόσο η σχετική άδεια του δικαστηρίου που να επιτρέπει την τέλεση του μυστηρίου. Από τις περιπτώσεις, επίσης, με τους δύο γάμους, διαπιστώθηκε ότι μόνο ο ένας εξ αυτών έχει καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων του υπουργείου ενώ στις υπεύθυνες δηλώσεις που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι, εμφανίζεται διαφορετικός τόπος κατοικίας του ίδιου προσώπου.

Αξιοπρόσεχτο είναι ακόμη και το ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν κατατεθεί 67 αιτήσεις για χορήγηση άδειας διαμονής λόγω γάμου με Έλληνα πολίτη, τις οποίες διαχειρίζεται ο ίδιος δικηγόρος.

Όλες οι προαναφερόμενες περιπτώσεις οδήγησαν το υπουργείο να παραπέμψει την υπόθεση στην προϊσταμένη εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών και στην ΕΛ.ΑΣ., με κλιμάκιο της τελευταίας να μεταβαίνει την Τετάρτη (20/11) στο συγκεκριμένο δήμο, προκειμένου να διερευνήσει την πιθανότητα τέλεσης ποινικών αδικημάτων από υπαλλήλων και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

SHARE:

24Media Network