Δημοσκόπηση: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ εκτός Βουλής

Δημοσκόπηση: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ εκτός Βουλής
INTIME NEWS

Προβάδισμα σε βουλευτικές και ευρωεκλογές έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 0,8% στην πρόθεση ψήφου δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της Kapa Research, ενώ σταθερά στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kapa Research για το "Βήμα της Κυριακής", το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 22,5% έναντι 21,7% της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 5,8%, το ΠΑΣΟΚ με 5,6% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%. Εκτός Βουλής μένει η Δημοκρατική Αριστερά που συγκεντρώνει ποσοστό 2,8%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και στην παράσταση νίκης όπου λαμβάνει 44,6% έναντι 38,5% της Νέας Δημοκρατίας.

Στη δημοσκόπηση καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 42,8% με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 34,5% και ο «κανένας» 21,2%.

Στο ερώτημα για το ποιο κόμμα είναι πιθανό να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,7%, ακολουθεί η ΝΔ με 18,6%, και έπονται Χρυσή Αυγή με 7,1%, ΠΑΣΟΚ με 5%, ΚΚΕ με 4,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και ΔΗΜΑΡ με 2,5%.

Στο ερώτημα, τέλος, για το ποια συμμαχική κυβέρνηση είναι καταλληλότερη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, το 40,4% να υποστηρίζει η συγκυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και το 36,7% απαντά η συγκυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: Βήμα της Κυριακής

SHARE:

24Media Network