Ε.Σ.Α.μεΑ.: Να ανοίξει τώρα η ΕΡΤ - Διπλή η απόγνωση για τους απολυμένους με αναπηρία

Λίγες ώρες μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και την συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών αναφορικά με το θέμα της ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι της δημόσιας τηλεόρασης παρέμειναν και την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013, όπως άλλωστε κάθε μέρα, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και μεταδίδουν πρόγραμμα.
Παρά την απόφαση του ΣτΕ, η αγωνία παραμένει, με τη δημόσια τηλεόραση να βρίσκεται σε κλοιό ασάφειας και το «μαύρο» στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες της ΕΡΤ να παραμένει.
(EUROKINISSI)
Λίγες ώρες μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και την συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών αναφορικά με το θέμα της ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι της δημόσιας τηλεόρασης παρέμειναν και την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013, όπως άλλωστε κάθε μέρα, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και μεταδίδουν πρόγραμμα. Παρά την απόφαση του ΣτΕ, η αγωνία παραμένει, με τη δημόσια τηλεόραση να βρίσκεται σε κλοιό ασάφειας και το «μαύρο» στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες της ΕΡΤ να παραμένει. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ΕΣΑμεΑ επισημαίνει με ανοιχτή επιστολή της στον Αντώνη Σαμαρά την αντίθεσή της στο λουκέτο στην ΕΡΤ. Ζητά διασφάλιση των εργαζομένων με αναπηρία

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά για το θέμα της ΕΡΤ απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, η οποία από την πρώτη στιγμή του κλεισίματος της ΕΡΤ εξέφρασε την κάθετη διαφωνία της, επισημαίνοντας ότι αυτή η ενέργεια αποτελεί έγκλημα κατά της ενημέρωσης και του πλουραλισμού που αποτελεί συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας της χώρας μας και παράλληλα δήλωσε την αμέριστη στήριξή της στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Με την επιστολή της δηλώνει ότι το «μαύρο» έχει πλήξει αυτούς που ζουν στις ακριτικές γωνιές της χώρας, τον απόδημο ελληνισμό, όλους τους κατοίκους και μαζί με αυτούς την ευπαθή ομάδα των ατόμων με αναπηρία για τους οποίους η ΕΡΤ στάθηκε πρωτοπόρος στην προβολή εκπομπών ποιοτικών για τα θέματα αναπηρίας οι οποίες δεν βασίστηκαν στη φτηνή δημοσιογραφική φιλανθρωπία και πρωτοπόρος στην δημιουργία προσβάσιμης ψηφιακής τηλεόρασης.

Τα «μαύρο» σήμα της ΕΡΤ έχει πλήξει βάναυσα τους εργαζομένους της, μεταξύ των οποίων υπάρχουν δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί με αναπηρία και γονείς ατόμων με βαριές αναπηρίες, οι οποίοι έχουν προσληφθεί είτε με τους προστατευτικούς νόμους για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία και μελών των οικογενειών τους είτε μέσω άλλων διαδικασιών πρόσληψης τους. Μεταξύ αυτών των εργαζομένων είναι και κωφοί διερμηνείς νοηματικής γλώσσας, οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται επί ξύλου κρεμάμενοι.

Η απόλυση και η ένταξη οποιοδήποτε εργαζομένου στη χοάνη της ανεργίας είναι πράξη βάναυση. Όμως στην περίπτωση των ατόμων με αναπηρία και μελών οικογενειών  που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία, η πράξη αυτή είναι εγκληματική αφού ιστορικά τα άτομα με αναπηρία σε περιόδους κρίσης είναι οι πρώτοι που απολύονται και οι τελευταίοι που προσλαμβάνονται.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά «ανοιχτή» ΕΡΤ και διασφάλιση των εργαζομένων με αναπηρία και εργαζομένων γονέων και κηδεμόνων με βαριά αναπηρία, καθώς και του συνόλου των διερμηνέων ελληνικής νοηματικής γλώσσας.

SHARE:

24Media Network