Απομάκρυνση λόγω ανικανότητας

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ    (ΕUROKINISSI/ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ)
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (ΕUROKINISSI/ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ) EUROKINISSI

Στην απομάκρυνση είκοσι διοικητών νοσοκομείων λόγω ανικανότητας θα προχωρήσει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Έχουν ήδη απομακρυνθεί δέκα για τον ίδιο λόγο.

Η ανικανότητα είναι ο λόγος για τον οποίο θα απομακρυνθούν είκοσι διοικητές νοσοκομείων, με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, να επισημαίνει ότι έχουν ήδη απομακρυνθεί για τον ίδιο λόγο δέκα διοικητές.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε μείωση των τιμών των γενόσημων φαρμάκων μέσα στον Απρίλιο, με τις τιμές τους να καθορίζονται στο 60% των τιμών των πρωτότυπων φαρμάκων από 80% - 90% που είναι σήμερα.

Στη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Υγείας ο Ανδρέας Λοβέρδος με τα μέλη της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων επισήμανε ότι το τελευταίο εξάμηνο υπήρξε μείωση κατά 17% στις δαπάνες των νοσοκομείων για φάρμακα και αναλώσιμα υλικά και αύξηση κατά 6% στην κίνηση των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας εκτίμησε ότι με το μηχανογραφικό σύστημα των νοσοκομείων και την ηλεκτρονική καταγραφή όλων των εξόδων των νοσοκομείων, θα υπάρξει εξοικονόμηση άλλων 100 εκατομμυρίων ευρώ το 2011.

SHARE:

24Media Network