Εισαγγελική παρέμβαση για τα χαλασμένα φανάρια στη Θεσσαλονίκη

Εισαγγελική παρέμβαση για τα χαλασμένα φανάρια στη Θεσσαλονίκη

Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα χαλασμένα φανάρια σε κεντρικούς και περιφερειακούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα με τα χαλασμένα φανάρια στη Θεσσαλονίκη, με την κυκλοφορία να γίνεται μετ' εμποδίων σε περιφερειακούς αλλά και κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σε πολλά φανάρια έχουν καεί οι λάμπες που φωτίζουν τον κόκκινο ή τον πράσινο σηματοδότη ενώ σε άλλα δεν ανάβει κανένα χρώμα, με τους τροχονόμους να σπεύδουν στις κεντρικές διασταυρώσεις που παρατηρείται πρόβλημα για να προλάβουν τα χειρότερα. Επακόλουθο είναι να παρατηρείται συχνά κυκλοφοριακή συμφόρηση ενώ από τύχη δεν έχουν υπάρξουν θύματα.

Η αρμόδια υπηρεσία, η Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών-Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της αυτοδιοικητικής περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποδίδει την ευθύνη στην καθυστέρηση εκταμίευσης των κονδυλίων που απαιτούνται για τη συντήρηση των φαναριών.

Η γραφειοκρατία φαίνεται να έχει παίξει καθοριστικό ρόλο και σ' αυτή την περίπτωση, καθώς σύμβαση με ανάδοχο εταιρεία βρίσκεται εδώ και δύο μήνες προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο πλήρες πρόγραμμα συντήρησης των φαναριών έγινε πριν από δύο χρόνια. 

Το θέμα έφτασε μέχρι τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα αδικήματα της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών και της παράβασης καθήκοντος σε βάρος των υπευθύνων.

Πληροφορίες από makthes.gr και thestival.gr

SHARE:

24Media Network