Α. Παπαρήγα: Μεγαλύτερη η ευθύνη του ΚΚΕ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (EUROKINISSI)
Η ΓΓ του ΚΚΕ G4PHOTOS

Διαβάστε τι δήλωσε η Γ.Γ. του ΚΚΕ στα πλαίσια της συνέντευξης που παραχώρησε στον Περισσό

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι "το πραγματικό δίλημμα είναι αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος ή εξαθλίωση των κοινωνικών στρωμάτων".

Στα πλαίσια της συνέντευξης που παραχώρησε για την ανάπτυξη, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το ΚΚΕ θέλει να αποτρέψει αυτό τον κίνδυνο εξήγησε πως καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να σώσει το λαό από τα βάσανα μιας ελεγχόμενης ή μη ελεγχόμενης πτώχευσης, προσθέτοντας ότι "η αντεπίθεση είναι μονόδρομος και η ευθύνη του ΚΚΕ γίνεται όλο και πιο μεγάλη".

Προϋπόθεση για την αντεπίθεση αυτή είναι σύμφωνα με την Α. Παπαρήγα, η οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, η προετοιμασία του λαού για την αντιμετώπιση όλων των ενδεχόμενων, συμπεριλαμβανομένης και μιας ενδεχόμενης πτώχευσης και η αλλαγή συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Τόνισε μάλιστα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να έχει στο μέλλον περισσότερη δύναμη στα χέρια της, αφού εξήγησε ότι "αυτές τις μέρες ξεκίνησε μια συζήτηση για ριζικές αλλαγές στην ΕΕ με βασικό πυρήνα τη δημιουργία κεντρικής εξουσίας που θα διαχειρίζεται τα εσωτερικά της ευρωζώνης". "Οι αποφάσεις παίρνονται στις Βρυξέλλες και επικυρώνονται στην Ελλάδα", είπε.

"Νέα δανειακή σύμβαση με σκληρότερα μέτρα και ώθηση σε έξοδο από την Ευρωζώνη με υπαρκτό το ενδεχόμενο της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας είναι τα ενδεχόμενα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση", σύμφωνα με την Αλέκα Παπαρήγα.

Η Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ τόνισε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται τον τελευταίο καιρό την πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα" και συμπλήρωσε πως "μια ματιά στα αποτελέσματα της πολιτικής του Αμερικανού προέδρου στις ΗΠΑ αρκεί για να βγάλει κανείς συμπεράσματα".

Επίσης, η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι το βασικό χαρακτηριστικό του προγράμματος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι η κινδυνολογία. "Εμείς αντιπαραθέτουμε καταγγελία του μνημονίου, πλήρη και σταθερή εργασία, αποκλειστικά δημόσια παιδεία, υγεία, πρόνοια".

SHARE:

24Media Network