Αμερικανικές εκλογές: Τα προγνωστικά λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες

Αμερικανικές εκλογές: Τα προγνωστικά λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες
Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν AP

Η ώρα της εκλογικής "κρίσης" πλησιάζει, η ανάδειξη του 46ου προέδρου των ΗΠΑ βρίσκεται προ των πυλών και τα προγνωστικά για την ιστορική αναμέτρηση "Τραμπ vs Μπάιντεν" φουντώνουν.

Η κλεψύδρα μίας εκ των κρισιμότερων εκλογικών αναμετρήσεων αδειάζει. Η 3η Νοέμβρη είναι η μέρα που έχει υπογραμμιστεί εδώ και καιρό στην ατζέντα του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, με το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών, σε μία κομβική καμπή του κοινωνικοπολιτικού γίγνεσθαι της χώρας, να μετατρέπει την ανάδειξη του 46ου προέδρου σε ζήτημα ύψιστης σημασίας. Η λέξη “ιστορική”, άλλωστε, έχει συνοδεύσει τη φετινή εκλογική αναμέτρηση σε πολλές αναλύσεις.

Λίγο πριν το “habemus… president” των Ηνωμένων Πολιτειών, οι προβλέψεις, τα προγνωστικά, οι συζητήσεις για τη μεγάλη πολιτική μονομαχία ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν έχουν πάρει φωτιά. Η άποψη για θρίαμβο του Δημοκρατικού υποψηφίου κυριαρχεί, εκπορευόμενη από τις δημοσκοπήσεις και τις εντυπώσεις των δύο debate.

Από την άλλη, οι νωπές μνήμες από το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα του 2016 που καταρρίπτει την αξιοπιστία των προεκλογικών δειγμάτων και την εγγύτητά τους στην πραγματικότητα, σε συνδυασμό με την πάντα εκκεντρική παρουσία του Ρεπουμπλικανού προέδρου και την πόλωση του ρεύματος που τον ακολουθεί απαρεγκλίτως, κρατούν ζωντανή την του Ντόναλντ Τραμπ. Μαζί και την έννοια “ντέρμπι” που, για πολλούς, χαρακτηρίζει την αναμέτρηση των δύο υποψηφίων, κόντρα στη γλώσσα των αριθμών.

Τραμπ ή Μπάιντεν;

Με την ώρα της κάλπης να έχει “ανοίξει” προ καιρού, αφού ο αριθμός των ανθρώπων που έσπευσαν σε αυτή, είτε δια ζώσης είτε μέσω επιστολικής ψήφου, έπιασε επίπεδα ρεκόρ, ο… χορός των προβλέψεων και των προγνωστικών φτάνει στο απόγειό του. Από κοντά και οι αποδόσεις της Stoiximan, η οποία δίνει τη δυνατότητα για ποντάρισμα ή και εξαργύρωση των προγνωστικών μέσω των πλείστων στοιχηματικών επιλογών που προσφέρει.

Τραμπ ή Μπάιντεν; Ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ; Θα δικαιωθεί η χαμηλότερη απόδοση του Δημοκρατικού ή θα έχουμε και μία “στοιχηματική” έκπληξη, με την υψηλότερη απόδοση του Ρεπουμπλικανού; Ποια θα είναι η διαφορά τους; Ποιος από τους δύο θα είναι νικητής σε κάθε Πολιτεία ξεχωριστά και ποιο κόμμα θα κερδίσει τις περισσότερες ψήφους; Αυτή τη στιγμή, τον ρόλο του φαβορί έχει ο Μπάιντεν με απόδοση 1.53.

Η μεγάλη μέρα της σπουδαίας εκλογικής αναμέτρησης πλησιάζει, μαζί και η ώρα να κάνεις το δικό σου παιχνίδι χάρη στην πληθώρα των στοιχηματικών επιλογών της Stoiximan. Αν έχεις, λοιπόν έμπνευση για το ποιος θα βγει νικητής μέσα από τις κάλπες τότε δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά στις επιλογές αυτές.

Όπως και να έχει οι κάλπες είναι εκείνες που θα αναδείξουν τον τελικό νικητή την Τρίτη 3 Νοεμβρίου. Stay tuned στο News247.gr για το αποτέλεσμα.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα