Ανδρουλάκης: Αξίζει να είναι το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα για να αλλάξει τροπάριο η ΝΔ

Διαβάζεται σε 3'
O Νίκος Ανδρουλάκης
O Νίκος Ανδρουλάκης

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην ακρίβεια, τις επικείμενες ευρωεκλογές αλλά και στα εθνικά θέματα.

Για την ακρίβεια, την ακροδεξιά στην Ευρώπη και τα εθνικά μας θέματα μίλησε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, καλεσμένος στον ΑΝΤ1.

Σχετικά με την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως «τους έχω αντιμετωπίσει, καθώς ήμουν και εγώ ευρωβουλευτής, ήταν ισχυρή η ακροδεξιά στην Ευρώπη. Στην Ιταλία μάλιστα την παρουσιάζουν σαν κανονικοποιημένη ακδροδεξιά(..) Πήραμε λοιπόν μια πρωτοβουλία ως σοσιαλιστές να υπογράψουν όλες οι πολιτικές ομάδες ότι δεν θα συνεργαστούμε με την ακροδεξιά στο ευρωπαικό κοινοβούλιο (…) Για εμάς είναι μονόδρομος, καμία συνεργασία με την ακροδεξιά, ένα παράθυρο που αφήνουν ανοιχτό και η κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο κύριος Βέμπερ και ο κύριος Μητσοτάκης».

Στη συνέχει δίνοντας μια εξήγηση για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη τόνισε ότι «η λέξη κλειδί είναι η ανασφάλεια. Ανασφάλεια εργασιακή, οικονομική, κοινωνική και γεωπολιτική. Αυτήν την ανασφάλεια που νιώθουν εκατομμύρια ευρωπαίοι την απαντά η ακροδεξιά με τον στυγνό αντιευρωπαϊσμό. Εμείς απαντάμε θέλοντας μια πιο δημοκρατική Ευρώπη, μια πιο αλληλέγγυα ένωση».

Σχετικά με τον διάλογο για δημιουργία μιας ευρείας δημοκρατικής παράταξης υποστήριξε ότι «αυτό μπορεί να γίνει με τις γνήσιες προοδευτικές δυνάμεις. Δεν μπορώ σε αυτόν τον σχεδιασμό να εντάξω πρόσωπα που άλλα λένε και άλλα κάνουν. (…) Όταν άλλα λες σήμερα και άλλα έχεις κάνει για πάρα πολλά χρόνια νομίζω είναι ένα ζήτημα.

Υπάρχουν δυνάμεις, όχι μόνο στα αριστερά του ΠΑΣΟΚ άλλα και στο κέντρο, που ασφυκτιούν από την κυβέρνηση» και συμπλήρωσε σχετικά με την κριτική που του ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις υποκλοπές ότι «ο μόνος που έχει κάνει νομικές ενέργειες απέναντι στην κυβέρνηση είμαι εγώ».

Σχετικά με τις προσδοκίες του για τις Ευρωεκλογές είπε ότι «τον αγώνα που κάνω τον κάνω γιατί είμαι πεπεισμένος ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι ισχυρό. Θα είναι ο μεγάλος ωφελημένος των ευρωεκλογών. Αξίζει να είναι το δεύτερο κόμμα για να υπάρχει ισχυρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση, για νιώσει μία πολιτική απειλή η Νέα Δημοκρατία, να αλλάξει τροπάριο και αν δεν αλλάξει να ηττηθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές. Να φοβηθεί και να δει τα προβλήματα του ελληνικού λαού. Να υπάρχει μια δύναμη που θα την οδηγήσει προ των ευθυνών της».

«Ο κύριος Κασσελάκης δεν έχει επιφέρει μια νίκη απέναντι στην Νέα Δημοκρατία.(..) Δίνει βάρος στην επικοινωνία, στο TikTok και επί της ουσίας είναι μάνα εξ ουρανού αυτή η αντιπολίτευση. Εκφυλίζεται έτσι ο δημόσιος διάλογος.(…) Πολλοί έχουν φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ είναι πιο ενωμένο από ποτέ», συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα