Από την Κρήτη στο Περιστέρι και τη Θεσσαλονίκη, ο Μητσοτάκης θέτει τα διλήμματα των ευρωεκλογών

Από την Κρήτη στο Περιστέρι και τη Θεσσαλονίκη, ο Μητσοτάκης θέτει τα διλήμματα των ευρωεκλογών
Φωτό αρχείου: Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζει την τελευταία κρίσιμη εβδομάδα τις ανοιχτές ομιλίες με στόχο να συσπειρώσει τη βάση της κεντροδεξιάς και να αποσυσπειρώσει εξ αριστερών το ΣΥΡΙΖΑ. Τα μηνύματα στους κεντρώους ψηφοφόρους και στους δυσαρεστημένους με το Σκοπιανό

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες της 26ης Μαϊου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει πάνω του το παιχνίδι, συνεχίζοντας τις ανοιχτές ομιλίες και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, με στόχο τη συσπείρωση στη Νέα Δημοκρατία όχι μόνο της βάσης της κεντροδεξιάς, αλλά και των κεντρώων πέραν των γαλάζιων κομματικών τειχών, με την ταυτόχρονη συνέχιση της επιχείρησης φθοράς του Αλέξη Τσίπρα εξ αριστερών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ανοιχτή ομιλία του χθες στα Χανιά, με την οποία ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Κρήτη, περιέγραψε ξανά ακόμη πιο εμφατικά το δίλημμα των ευρωεκλογών, εξαπολύοντας νέα επίθεση στον πρωθυπουργό με αφορμή τις διακοπές του σε κότερο. Τα Χανιά είναι βέβαια η ιδιαίτερη πατρίδα του προέδρου της ΝΔ, ο οποιος αναφέρθηκε πολλάκις στον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, είναι όμως πλέον μία προνομιακή για το ΣΥΡΙΖΑ περιοχή και μία καλή γαλάζια επίδοση στο νησί θα ήταν κρίσιμη.

Ο κ.Μητσοτάκης σήμερα θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ομιλία στην Πάτρα και θα έχει ενδιαφέρον εάν θα επαναλάβει από τη γενέτειρα του Ανδρέα Παπανδρέου την έκκληση του στους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής να συνταχθούν με τη ΝΔ και να αφήσουν τις ίσες αποστάσεις. Όπως έχει γράψει το News 24/7, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λίγες ημέρες πριν τις κάλπες θέτει ολο και πιο εμφατικά το δίλημμα στους κεντρώους ψηφοφόρους: Με τη ΝΔ για πολιτική αλλαγή ή εμμέσως με το ΣΥΡΙΖΑ. Έχει επίσης πολλάκις διαμηνύσει ότι η ψήφος στα μικρότερα κόμματα είναι ουσιαστικά χαμένη ψήφος, θέλοντας να συσπειρώσει σε ένα αντίΣΥΡΙΖΑ μέτωπο δυνάμεις από ένα ευρύτερο φάσμα.

Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι όμως η επόμενη ανοιχτή ομιλία του προέδρου της ΝΔ την Τετάρτη στο Περιστέρι. Λεπτομέρεια: Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο… Κλειστό Ανδρέας Παπανδρέου. Ο κ.Μητσοτάκης δεν επέλεξε τυχαία να πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Αθήνας στο Περιστέρι, όπως δεν έχει επιλέξει τυχαία στις εθνικές εκλογές ο ίδιος να είναι στο ψηφοδέλτιο του Δυτικού Τομέα Αθηνών, καθώς τα δυτικά προάστια αποτελούν δύσκολες περιοχές για τη ΝΔ. Η αναφορά του κατά τη διακαναλική μία εβδομάδα πριν στον ψυκτικό από το Περιστέρι στάθηκε αφορμή για νέο κύκλο επιθέσεων από το ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ο κ.Μητσοτάκης μιλώντας στο Star την Παρασκευή επέμεινε στην άποψη του για ενίσχυση και αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης στα πρότυπα ευρωπαϊκών χωρών όπως η Γερμανία. Και σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει δεσμεύσεις του όπως η δημιουργία πρότυπων σχολείων αρχής γενομένης από τη Δυτική Αττική, αλλά και ότι η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κόμμα, που ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους και από το σχέδιο της οποίας θα βγουν πρωτίστως ωφελημένοι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι- μία εκλογική ομάδα που το 2015 είχε αποδειχθεί κλειδί για το αποτέλεσμα.

Την τελευταία ανοιχτή ομιλία πριν τις κάλπες, ο κ.Μητσοτάκης επέλεξε επίσης όχι τυχαία να την πραγματοποιήσει στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή. Από το παραδοσιακά γαλάζιο κάστρο της συμπρωτεύουσας ο πρόεδρος της ΝΔ θα στείλει μήνυμα νίκης και συσπείρωσης, ενώ βασικό θέμα αναμένεται φυσικά να είναι η συμφωνία των Πρεσπών. Η αξιωματική αντιπολίτευση φιλοδοξεί να εκφράσει τη δυσαρέσκεια στη Βόρεια Ελλάδα για το Σκοπιανό, το οποίο έχει αναδείξει σε ένα από τα βασικά θέματα για τα οποία καλούνται οι πολίτες να καταψηφίσουν το ΣΥΡΙΖΑ. Σημειωτέον δε ότι ο κ.Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει πολλάκις στους ψηφοφόρους ότι ψήφος διαμαρτυρίας για αυτό το ζήτημα σε ένα μικρότερο κόμμα δεν θα έχει αποτέλεσμα και ότι μόνο μία ισχυρή ΝΔ μπορεί να διαχειριστεί τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας, η οποία όμως έχει υπογραφεί και ως εκ τούτου δεσμεύει τη χώρα. Και ταυτόχρονα έχει καλέσει τους πολίτες να απορρίψουν την ακροδεξιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα