Αποτελέσματα εκλογών: Ποιοι διάσημοι μπαίνουν στη Βουλή και ποιοι έμειναν εκτός

Αποτελέσματα εκλογών: Ποιοι διάσημοι μπαίνουν στη Βουλή και ποιοι έμειναν εκτός

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές και μπασκετμπολίστες ήταν υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ποιοι από τους celebrities και τους επωνύμους που κατάφεραν να λάβουν μια θέση στη Βουλή και ποιοι έμειναν εκτός.

Αρκετά γνωστά ονόματα από τον καλλιτεχνικό αλλά και τον αθλητικό χώρο ήταν στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Μερικά από τα ονόματα έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση στον κόσμο, καθώς δεν ήταν γνωστή η ταύτισή τους με κάποιο πολιτικό πολιτικό κόμμα, ούτε και η πρόθεσή τους να ασχοληθούν με την πολιτική, ενώ άλλα ονόματα θεωρήθηκαν σχεδόν αναμενόμενα.

Ποιοι, όμως, από τους celebrities και επωνύμους που ήταν υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές, κατάφεραν να λάβουν μια θέση στη Βουλή και ποιοι έμειναν εκτός;

Κατάφεραν να εκλεγούν η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου στην Ανατολική Αττική με το ΚΚΕ, η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών με το ΜέΡΑ25. Στην Α’ Πειραιώς την τελευταία έδρα που πήρε η Νέα Δημοκρατία την κέρδισε η Νόνη Δούνια, μοντέλο (έχει κατακτήσει την τρίτη θέση στον διαγωνισμό «Μις Ευρώπη»), αλλά και τηλεοπτική ηθοποιός.

Δεν κατάφεραν, ωστόσο, να μπουν στη Βουλή ο ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης, που ήταν υποψήφιος με τη ΜέΡΑ25, ο ποδοσφαιριστής Τάκης Φύσσας με τη ΝΔ, ο μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου με τη ΝΔ, η ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα με το ΚΙΝΑΛ, ο τραγουδιστής Στάθης Δρογώσης με το ΚΚΕ, ο ηθοποιός Παύλος Ορκόπουλος με το ΚΚΕ, η ηθοποιός Νικολέττα Βλαβιανού με το ΚΚΕ, ο ηθοποιός Γιώργος Πετρόχειλος με τη Χρυσή Αυγή και ο προπονητής και παίκτης μπάσκετ Στηβ Γιατζόγλου με τη Χρυσή Αυγή. Επίσης, “χαμένη” η ηθοποιός Σοφία Μουτίδου με το ΚΙΝΑΛ, αλλά και η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή με το ΚΚΕ, που είχε εκλεγεί στις ευρωεκλογές και άφησε τη θέση της για να αναμετρηθεί στις εθνικές εκλογές.

Παρακολουθείστε όλες τις εξελίξεις μέσω της Live blogging πλατφόρμας του News 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα