Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2019: Χάνει την έδρα ο Βαρουφάκης – Μάχη Αμυρά με Ζαγοράκη

Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2019: Χάνει την έδρα ο Βαρουφάκης – Μάχη Αμυρά με Ζαγοράκη
Ο Γιάνης Βαρουφάκης MotionTeam

Στο νήμα φαίνεται πως χάνει τη μία έδρα ο Γιάνης Βαρουφάκης και το ΜέΡΑ25 όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο Γ. Θεωδορόπουλος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της SingularLogic. Στο 93,74% έπεσε κάτω από το 3%.

Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η έδρα της ευρωβουλής για τη Σοφία Σακοράφα και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη. Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο Γ. Θεωδορόπουλος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της SingularLogic σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, η τελική ενσωμάτωση μπορεί να φέρει “καραμπόλα” με την έδρα να πηγαίνει στο κυβερνών κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει έξι έδρες, με έκτο να μπαίνει τον Πέτρο Κόκκαλη, ενώ ο Γιάννης Μουζάλας ακολουθεί στην έβδομη θέση. Η ΝΔ πάει στους 8 και μπαίνει ο Γιώργος Αμυράς, ενώ ακολουθεί ο Θ. Ζαγοράκης με 2.000 ψήφους κάτω.

Στο 93,74% το ΜέΡΑ 25 έπεσε πρώτη φορά κάτω από το 3% κάτι που σημαίνει πως θα χάσει την έδρα, αν δεν αλλάξει κάτι.

 

Με τη ενσωμάτωση στις 11 το πρωί της Τρίτης να έχει φτάσει επισήμως στο 92% το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει το 3,01%, μόλις 0,1% πάνω από το όριο, ενώ λίγο νωρίτερα βρέθηκε ακριβώς στο 3%. Σε απόλυτο νούμερο ψήφων το ποσοστό αυτό μέχρι στιγμής αντιστοιχεί σε 156.630 ψηφοδέλτια.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Θεωδορόπουλος παραδέχθηκε πως υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις στην ενσωμάτωση, ωστόσο αυτό είχε να κάνει με τις πολλαπλές κάλπες. Όσο για την εκτίμηση, ανέφερε πως η συνθετότητα της εκλογικής αναμέτρησης σε συνδυασμό με τον όγκο δουλειάς των δικαστικών αντιπροσώπων, οι χρόνοι ήταν μέσα στα προβλεπόμενα όρια για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

 

Μια μικρή πολιτική επανάσταση

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας μια μέρα μετά τις εκλογές στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6, τόνισε πως το ΜέΡΑ25 είναι έτοιμο για τις εθνικές εκλογές κάνοντας λόγο για μια μικρή πολιτική επανάσταση, αναφερόμενος στο ποσοστό που συγκέντρωσε.

Τα πρόσωπα που εκλέγονται

Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει μάλλον οκτώ, και συγκεκριμένα: Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μαρία Σπυράκη, Μανώλης Κεφαλογιάνννης και Γιώργος Κύρτσος, καθώς και ο Γιώργος Αμυράς αν τελικά χάσει την έδρα η Σακοράφα.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι έξι ευρωβουλευτές είναι οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Έλενα Κουντουρά, Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου, Αλέξανδρος Γεωργούλης και Πέτρος Κόκκαλης.

Στο Κίνημα Αλλαγής οι δύο έδρες καταλήγουν σε Νίκο Ανδρουλάκη και Εύα Καϊλή και μένει να φανεί η πρωτιά.

Στο ΚΚΕ το προβάδισμα για τις δύο θέσεις ευρωβουλευτών έχουν οι Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος.

Από τη Χρυσή Αυγή προηγούνται οι Γιάννης Λαγός και Θανάσης Κωνσταντίνου.

Στην Ελληνική Λύση την έδρα κερδίζει με μεγάλη διαφορά ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις σχετικά με τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές στο Live Blog του News 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα