Αποχώρησε από τον συνδυασμό Σγουρού ο Χατζάρας μετά το σάλο για τις αντισημιτικές δηλώσεις

Διαβάζεται σε 2'
Σπύρος Χατζάρας
Σπύρος Χατζάρας EUROKINISSI

Την παραίτησή του από τον συνδυασμό Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ο Σπύρος Χατζάρας, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αντισημιτικές, φιλοναζιστικές του αναρτήσεις.

 

Την αποχώρησή του από την παράταξη του Γιάννη Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» γνωστοποίησε ο – μέχρι πρότινος – υποψήφιος Σπύρος Χατζάρας, μετά το σάλο που προκάλεσαν οι αντισημιτικές και φιλοναζιστικές αναρτήσεις του, λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές.

Ο κ. Χατζάρας, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X δηλώνει «αντι-μητσοτακικός» και όχι «αντισημίτης» και «βλέπει» επίθεση προς το πρόσωπό του από «πολιτικό υπόκοσμο της προδοσίας, της εξάρτησής και της υποτέλειας», που «τρέμει την ανασυγκρότηση του παλλαϊκού κινήματος και τη διογκούμενη λαϊκή συσπείρωση γύρω από τον Γιάννη Σγουρό».

Παράλληλα, επισημαίνει πως παραμένει φίλος και υποστηρικτής του Γιάννη Σγουρού αλλά αποχωρεί οικειοθελώς από την παράταξη.

Υπενθυμίζεται πως την αποπομπή του κ. Χατζάρα από την Παράταξη Σγουρού είχε ζητήσει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης μετά τις αλλεπάλληλες αντισημιτικές του αναρτήσεις, ενώ παρέμβαση πραγματοποίησε και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, ζητώντας τη διαγραφή του.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας, ο οποίος είπε πως, «είναι αυτονόητο ότι οι ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις του κ. Χατζάρα, δεν απηχούν τις θέσεις και τις αξίες της παράταξής μας και είναι απολύτως καταδικαστέες. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ περιορίστηκε στο να δηλώσει «ο κ. Χατζάρας άλλωστε δεν είναι μέλος και ουδεμία πολιτική σχέση έχει με το ΠΑΣΟΚ».

Σημειώνεται πως μόλις πρόσφατα, ο κ. Σγουρός αναγκάστηκε να διαγράψει τον υποψήφιό του Μιχάλη Μπέλλα μετά τη θύελλα αντιδράσεων για τα σχόλια που είχε κάνει για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα