Άρθρο Όλγας Γεροβασίλη στο NEWS 247: Δικαιοσύνη, η απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας

Άρθρο Όλγας Γεροβασίλη στο NEWS 247: Δικαιοσύνη, η απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας
Δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μετά την κυβερνητική σύσκεψη για την διαχείριση των ζητημάτων που σχετίζονται με τις προσφυγικές ροές, στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού για Θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Ευρωκίνηση

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ γράφει στο NEWS 247 για την κατάσταση σοκ στην οποία βρέθηκε η κοινωνία τα τελευταία χρόνια, για τη χυδαία ρητορική της συλλογικής ευθύνης και τη λαϊκή εντολή για ανηλεή πόλεμο κατά της διαφθοράς

*Της Όλγας Γεροβασίλη, υποψήφιας Βουλευτή Άρτας, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Στα πέντε προηγούμενα χρόνια η ελληνική κοινωνία βρέθηκε σε κατάσταση σοκ. Η νεοφιλελεύθερη συνταγή του «φαρμάκου» που δόθηκε στον «ευρωπαίο ασθενή» αποδείχτηκε πιο θανατηφόρα από την ίδια την «ασθένεια». Χρειάστηκε να επιστρατευτεί η χυδαία ρητορική της συλλογικής ευθύνης, ώστε οι πιο αδύναμοι και οι πιο αδικημένοι να πειστούν να καταπιεστούν και αδικηθούν πολύ περισσότερο. Είναι πρόσφατες οι μνήμες του τότε αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου να λέει στους πολίτες «μαζί τα φάγαμε». Εκείνες οι κυβερνήσεις που ήταν υπεύθυνες για την πτώχευση της χώρας, επέλεξαν και να αδικήσουν και να μην αποδώσουν δικαιοσύνη. Έπρεπε να εξασφαλιστεί ότι οι μεγαλόσχημοι που σιτίζονταν με δισεκατομμύρια την περίοδο της τεχνητής ευμάριας, θα συνέχιζαν να σιτίζονται και από το πτωχευμένο ελληνικό κράτος. Εις βάρος των ανέργων, των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων.

Οι συμπολίτες μας επέδειξαν πρωτοφανή υπομονή και αντοχή. Είχαν όμως πάντα μία απαίτηση. Ζωτική για τη διαταραγμένη από τα μνημόνια κοινωνική συνοχή: Δικαιοσύνη. Η μοναδική στιγμή οπότε η κοινωνία κατάλαβε ότι θα μπορούσε να έχει ελπίδα για την απόδοση δικαιοσύνης και την οριστική πάταξη της διαφθοράς, ήταν τον περασμένο Γενάρη, όταν εμπιστεύτηκε για πρώτη φορά μία Αριστερή κυβέρνηση. Και δεν προδόθηκε.

Τηρώντας κατά γράμμα τη λαϊκή εντολή για ανηλεή πόλεμο ενάντια στη διαφθορά και τη διαπλοκή, ποτέ στο παρελθόν και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν έγιναν τόσο μεγάλες αποκαλύψεις από μία κυβέρνηση. Παράνομες δανειοδοτήσεις σε ΜΜΕ, σκανδαλώδεις παραχωρήσεις του ΤΑΙΠΕΔ, σκάνδαλα στο ΙΚΑ. Το τεράστιο σκάνδαλο των θαλασσοδανείων της Αγροτικής Τράπεζας, αλλά και το όργιο των κατευθυνόμενων κρατικών διαφημίσεων από τη ΔΕΗ και το ΚΕΕΛΠΝΟ, είδαν το φως της δημοσιότητας και πήραν το δρόμο της Δικαιοσύνης, χάρη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, διερευνάται επιτέλους η κρυμμένη σε συρτάρια και στικάκια «λίστα Λαγκάρντ». Με ονόματα μεγαλοεργολάβων, συγγενών και συνεργατών πρωτοκλασάτων πολιτικών στελεχών.

Παράλληλα, μπαίνει για πρώτη φορά τάξη στη μιντιακή ασυδοσία που επικρατούσε και διασφάλιζε προνόμια, χρηματοδοτήσεις και απαλλαγές σε μεγαλόσχημους. Με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες διαμορφώθηκε ένα διαφανές και σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας δημόσιων και ιδιωτικών ΜΜΕ. Σπάει το μονοπώλιο της παροχής τηλεοπτικών υπηρεσιών. Τέλος, έγινε ήδη απαιτητός ο φόρος 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων.

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα. Πρωτόγνωρη στη σύγχρονη πολιτική ιστορία. Αποτελεί όμως μόνο την αρχή, καθώς πρέπει πολλά ακόμη να γίνουν. Δίνεται την Κυριακή η μοναδική ευκαιρία να ολοκληρωθεί ο αγώνας για την πάταξη της διαφθοράς και την διακοπή των προνομιακών σχέσεων μίας χούφτας οικογενειών με το κράτος. Με την ανανέωση της εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, μπορούμε να αποκαταστήσουμε το δίκαιο και να αποδώσουμε τη δικαιοσύνη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα