Χαρίτσης: Να βγάλουμε τη Δεξιά από την κρυψώνα της

Χαρίτσης: Να βγάλουμε τη Δεξιά από την κρυψώνα της
Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης News 24/7 88,6 /

"Θέλουμε να σπάσουμε αυτήν την προγραμματική σιωπή από την πλευρά της ΝΔ" δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και υπογράμμισε ότι «το πρόγραμμα της ΝΔ είναι επικίνδυνο για την ελληνική οικονομία σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε»

«Χθες παρουσιάσαμε τις βασικές αρχές ενός συνολικού ολοκληρωμένου προγράμματος, το οποίο είναι τεκμηριωμένο, κοστολογημένο και εντάσσεται στις δημοσιονομικές δυνατότητες που έχει πλέον η χώρα μας μετά τις επιτυχίες που είχαμε το προηγούμενο διάστημα στον δημοσιονομικό τομέα» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας” του Βασίλη Σκουρή.

«Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι πάρα πολύ κρίσιμες, είναι οι πρώτες εθνικές εκλογές μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και θα καθορίσουν την πορεία που θα έχει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν με ποιο σχέδιο προσέρχονται στη μάχη αυτή όλα τα πολιτικά κόμματα» είπε και τόνισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να βγάλουμε τη Δεξιά από την κρυψώνα της»

«Είναι σαφές αυτό που συμβαίνει τελευταία: Παρατηρείται μια τακτική από τη μεριά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εφαρμόζεται κατά γράμμα από όλα τα στελέχη της και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία συνίσταται σε κινήσεις αποπροσανατολισμού, επικοινωνιακά παιχνίδια που δεν έχουν σχέση με την ουσία και αποφυγή κάθε αντιπαράθεσης επί των πολιτικών προγραμμάτων και επί των βασικών διακυβευμάτων της χώρας» τόνισε.

«Θέλουμε να σπάσουμε αυτήν την προγραμματική σιωπή από την πλευρά της ΝΔ» πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι «το πρόγραμμα της ΝΔ είναι επικίνδυνο για την ελληνική οικονομία σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε».

Ερωτώμενος σχετικά με τη μικρομεσαία τάξη, ο κ. Χαρίτσης διέψευσε ότι οι χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού είναι διορθωτικές κινήσεις: «Είναι μια συνέχεια μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Δε λέμε ότι τα καταφέραμε όλα αλλά ξέρουμε ότι οι ανάγκες ειδικά των μικρομεσαίων είναι πάρα πολύ μεγάλες» και θα εξεταστούν, είπε, ενώ επισήμανε ότι το 2019 είχαμε 50.000 περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις συγκριτικά με το 2015. «Αυξήσαμε κατά πολύ τις εξαγωγές, φτάσαμε το 33%» συνέχισε και επεσήμανε και τη στροφή που έκανε η κυβέρνηση στην «πράσινη» ανάπτυξη.

«Θα επιμείνουμε στην προγραμματική αντιπαράθεση και στο ντιμπέιτ» ανέφερε και υποστήριζε ότι η ΝΔ προσπαθεί να αποκρύψει το πραγματικό της πρόγραμμα από τους Έλληνες πολίτες: «Δεν πρέπει να υπάρχουν κρυφές ατζέντες για την περίοδο μετά τις εκλογές. Σε ζητήματα όπως είναι η δημόσια διοίκηση και οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ή το πρόγραμμα προσλήψεων στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας και της Αυτοδιοίκησης, υπάρχει από τη ΝΔ μια κρυφή ατζέντα που μας γυρίζει πάρα πολλά χρόνια πίσω. »

«Μας ενδιαφέρει να κάνουμε έναν διάλογο με τους πολίτες και έναν προεκλογικό αγώνα με ειλικρίνεια. Η Αριστερά ποτέ δεν θα κουνήσει το δάχτυλο στον ελληνικό λαό, όπως κάνουν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Προσερχόμαστε με σχέδιο για το αύριο και είμαστε αισιόδοξοι ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα μας δικαιώσει».

Σχετικά με τα νέα πρόσωπα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης σχολίασε ότι «και τα προηγούμενα χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στελεχώθηκε με ανθρώπους που με τη δουλειά τους και την προσπάθεια που έκαναν δικαίωσαν τις επιλογές του πρωθυπουργού και παρήγαγαν σημαντικό έργο για την ελληνική κοινωνία.

Για το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ είπε: «Ήταν σαφές αυτό που ειπώθηκε από τον πρωθυπουργό. Ισχύουν αυτά που γνωρίζετε».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Καμίνη, σύμφωνα με τις οποίες δεν αποκλείεται να έρθει και τέταρτο μνημόνιο, δήλωσε: Το ποιοι υπονόμευσαν τα δημοσιονομικά της χώρας είναι πλέον σαφές σε όλες. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις διέλυσαν την εθνική οικονομία και έπρεπε να έρθει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις εκτός της ΝΔ και στελέχη του ΚΙΝΑΛ να προλειάνουν το έδαφος για όσα αναμένεται να συμβούν εάν η χώρα γυρίσει πίσω».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα