Δικηγορικοί Σύλλογοι προς Αυγενάκη: "Στόχος όλων η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών"

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης
Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης EUROKINISSI

Την αντίδρασή της στις δηλώσεις του γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, για ενδεχόμενο αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος, εξέφρασε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Απάντηση απηύθυνε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στον γραμματέα της ΝΔ, Λευτερη Αυγενάκη, αναφορικά με τις δηλώσεις του περί ενδεχόμενου αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος. «Οι δηλώσεις αδικούν όχι μόνο τους δικαστικούς αντιπροσώπους, αλλά και τον ίδιο τον εκφραστή τους», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, οι δικηγορικοί σύλλογοι επισημαίνουν πως «οι χθεσινές δηλώσεις του Γραμματέα του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, περί διάχυτης πληροφόρησης ότι, κάποιοι είναι αποφασισμένοι να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα στις προσεχείς εκλογές, στο βαθμό που αμφισβητούν το έργο των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, απέχουν της πραγματικότητας και αφήνουν εκτεθειμένους στην κοινή γνώμη, ως εκ της γενικότητάς τους, δικηγόρους, δικαστές, συμβολαιογράφους και λοιπές κατηγορίες δικαστικών αντιπροσώπων για συμμετοχή ή ανοχή σε τέτοιας υφής παράνομες και αντιδημοκρατικές πρακτικές. Και ως εκ τούτου, αδικούν όχι μόνο τους δικαστικούς αντιπροσώπους αλλά και τον ίδιο τον εκφραστή τους».

Και καταλήγει η ανακοίνωση υπογραμμίζοντας πως «οι Έλληνες δικηγόροι, αλλά και όλοι οι εκπρόσωποι της δικαστικής αρχής, που κάτω από δύσκολες συνθήκες ανέλαβαν το ύψιστο αυτό καθήκον να διεξάγουν τις επικείμενες Ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές και μάλιστα σε 39.063 εκλογικά τμήματα ανά την Επικράτεια, εγγυώνται την άρτια από άποψη δημοκρατικής νομιμότητας διεξαγωγή τους. Σε αυτή την κατεύθυνση, αποτελεί υποχρέωση όλων των θεσμικών πολιτειακών παραγόντων, με τις πράξεις τους αλλά και με τις δηλώσεις τους, να συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών».

ADVERTISING
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ευρωεκλογές 2019, Δημοτικές Εκλογές, Περιφερειακές Εκλογές, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπόνοιες Αυγενάκη για νοθεία στις εκλογές - Άγχος της ΝΔ μπροστά στις κάλπες λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

SHARE:

24Media Network