Εκλογές 2015: Debate παράλληλα με το debate. Η ΝΔ παίζει με Βαγγέλη κόντρα στον Αλέξη

Εκλογές 2015: Debate παράλληλα με το debate. Η ΝΔ παίζει με Βαγγέλη κόντρα στον Αλέξη
Greek Party leaders before a televised election debate, broadcast live in Greece from state-run TV studios, in Athens on Wednesday, Sept. 9, 2015. / . Sooc

Η Συγγρού επικεντρώνει στην προσωπική αντιπαράθεση Μεϊμαράκη- Τσίπρα, με άξονα το δίλημμα ποιον επιθυμείτε για πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρωταγωνιστεί τελικά σε νέα σποτ, όπως και σε αφίσες. Ποια η στρατηγική στην αποψινή τηλεμαχία

Εβδομάδα των debate μπορεί να χαρακτηριστεί η τελευταία προεκλογική εβδομάδα, καθώς εκτός της αποψινής τηλεμαχίας Αλέξη Τσίπρα- Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η Συγγρού επικεντρώνει στην προσωπική αντιπαράθεση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με άξονα το δίλημμα ποιόν επιθυμούν οι πολίτες για πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες αν και αρχικά δεν υπήρχε τέτοιος σχεδιασμός σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα για νέα σποτ στα οποία θα εμφανίζεται και ο κ.Μεϊμαράκης, ο οποίος κατά το τριήμερο της ΔΕΘ επιχείρησε να κτίσει πρωθυπουργικό προφίλ και να ενισχύσει την κυβερνησιμότητα του.

Τα νέα σποτ θα βγουν στον αέρα Τετάρτη ή Πέμπτη. Θα θέτουν τα κατά ΝΔ διλήμματα των εκλογών (Σταθερότητα ή αστάθεια, Επενδύσεις και δουλειές ή κρατισμό και ανεργία. Τραπεζικό σύστημα που λειτουργεί ή capital controls, όπως είπε και ο κ.Μεϊμαράκης το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη) και στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ θα απευθύνεται σε προσωπικό τόνο στους πολίτες, καλώντας τους να ψηφίσουν και δίνοντας το σύνθημα “Πάμε την Ελλάδα μπροστά”.

Με τον τρόπο αυτό η ΝΔ απαντά στα τελευταία σποτ του ΣΥΡΙΖΑ στα οποία εμφανίζεται ο κ.Τσίπρας, θέλοντας να δείξει ότι υπάρχει εναλλακτική για την πρωθυπουργία και μία σταθερή διακυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εχει επίσης τις τελευταίες ημέρες πριν την κάλπη προγραμματισμένες εκδηλώσεις “απέναντι” σε αυτές του κ.Τσίπρα. Ετσι την Παρασκευή που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλά στην κεντρική συγκέντρωση του κόμματος, ο κ.Μεϊμαράκης θα έχει ομιλία σε εκδήλωση γυναικών της ΝΔ ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να δώσει διακαναλικη νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Πρώτα όμως ο κ.Μεϊμαράκης θα δώσει απόψε τη μητέρα των μαχών στο debate με τον κ.Τσίπρα, στον οποίο αναμένεται να εξαπολύσει σκληρή επίθεση ανεβάζοντας τους τόνους και απαιτώντας απαντήσεις:

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος στην τηλεμαχία των αρχηγών και τη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ επικαλέστηκε τη συμφωνία της 20ης Ιουλίου κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι ψεύδεται όταν υπόσχεται κούρεμα χρέους, θα καλέσει ειδικότερα τον κ.Τσίπρα να ξεκαθαρίσει ποια είναι η πραγματικότητα σε ένα ζήτημα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναγάγει σε κεντρικό σημείο της προεκλογικής του ρητορικής, προβάλλοντας τον πρώην πρωθυπουργό ως τον καταλληλότερο να το διαχειριστεί.

Ο κ.Μεϊμαράκης φέρεται επίσης αποφασισμένος να μη χαριστεί στον κ.Τσίπρα για θέματα διαφθοράς, κατηγορώντας ουσιαστικά τον πρώην πρωθυπουργό για λαϊκισμό με αφορμή ζητήματα όπως η λίστα Λαγκάρντ.

Πρόβλημα όμως για τον πρόεδρο της ΝΔ θα αποτελέσει αν μη τι άλλο σε επίπεδο εντυπώσεων η αναμενόμενη επίθεση Τσίπρα με αφορμή την υπόθεση Φαλτσιανί, που ξαναήρθε στο προσκήνιο και την φερόμενη ως εμπλοκή του συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά Σταύρου Παπασταύρου.

Προβληματισμό στο γαλάζιο επιτελείο επίσης εξακολουθεί και προκαλεί η διαχείριση του ερωτήματος ενδεχόμενης συγκυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα