Η ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη από το Βελλίδειο – LIVE ΕΙΚΟΝΑ
Διαβάζεται σε 2'
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει στο Βελλίδειο τις βασικές προγραμματικές θέσεις του κόμματος, με αιχμή την οικονομία, το κοινωνικό κράτος και την πολιτική αλλαγή.
- 12 Σεπτεμβρίου 2026 19:11
Στο βήμα της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ανέβηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, για να παρουσιάσει από το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» τις βασικές προγραμματικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ και το σχέδιό του για την οικονομία και την πολιτική αλλαγή.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ποντάρει πολλά στην αποψινή ομιλία του. Σ’ αυτή αναμένεται να αναλύσει, στο μέτρο του χρονικά εφικτού, τις περισσότερες από τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος δίνοντας έμφαση σε πολύ συγκεκριμένα σημεία, στα οποία ο Κρητικός πολιτικος έχει την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ διαφοροποιείται τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από την ΕΛΑΣ.
Ενα τέτοιο παράδειγμα είναι το ιδιωτικό χρέος και η αντιμετώπισή του. Το ζήτημα αφορά μεγάλα κομμάτια της μικρής επιχειρηματικότητας που ασφυκτιούν μέσα σε ένα οικονομικό περιβάλλον προσαρμοσμένο στις ανάγκες των πολυεθνικών και των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει, ως γνωστόν 120 δόσεις για οφειλές και ακατάσχετο τροφοδότη λογαριασμό. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου περισσότερο συγκεκριμένος.
Αλλο κομμάτι προγραμματικών θέσεων στο οποίο θα επιμείνει ο πρόεδρος του Κινήματος είναι αυτός της θεσμικής θωράκισης της χώρας. “Εχουμε ένα Μαξίμου που κάνει ότι θέλει και αυτό θα πρέπει να σταματήσει” όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος σε ανύποπτο χρόνο. Γι’ αυτό και το ΠΑΣΟΚ έχει ρίξει στο τραπέζι την πρόταση της αλλαγής του τρόπου επιλογής ηγεσίας της Δικαιοσύνης και την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών.
Αυτό όμως που δείχνει να απασχολεί περισσότερο τον κ. Ανδρουλάκη είναι το μεγάλο θέμα της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος. Θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει πάρει πολύ κακό βαθμό σπαταλώντας προκλητικά πολύτιμα κεφάλαια όπως τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί πρόκληση επίσης τα χρήματα που δίνονται σε εταιρίες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και έχει δεσμευτεί να παρουσιάσει ένα πλαίσιο προτάσεων που θα αλλάξουν τα ήθη και θα έθιμα στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος στην Ελλάδα.