Εκλογές 2015: Η ΝΔ μέχρι το τελευταίο λεπτό αγωνίζεται στο ντέρμπι, με έμφαση στο διαδίκτυο

Εκλογές 2015: Η ΝΔ μέχρι το τελευταίο λεπτό αγωνίζεται στο ντέρμπι, με έμφαση στο διαδίκτυο

Με ειδική ιστοσελίδα, τηλεφωνική γραμμή και πρωτοποριακές κινήσεις αυτοοργάνωσης χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η δράση για τις τελευταίες 72 ώρες μέχρι την κάλπη

Τις δράσεις της Νέας Δημοκρατίας για τις τελευταίες 72 ώρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές παρουσίασε ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Με έμφαση στο διαδίκτυο και στη λογική της αυτοοργάνωσης, η ΝΔ δημιουργεί ειδική ιστοσελίδα, τηλεφωνική γραμμή και αξιοποιεί τις δυνατότητες που προσφέρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι μόνο για την προβολή θέσεων και την επικοινωνία με ψηφοφόρους, αλλά και για το συντονισμό της βάσης του κόμματος.

“Το αποτέλεσμα της Κυριακής σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι θετικό για την παράταξη. Θα είμαστε μπροστά, έχοντας καλύψει 20 μονάδες σε 40 ημέρες, αλλά δεν παύει να είναι ντέρμπι. Και στα ντέρμπι έχεις την προσοχή σου στο γήπεδο μέχρι το τελευταίο λεπτό”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαμιμίκος κατά την παρουσίαση της καμπάνιας.

Τόνισε ότι στόχος είναι η ΝΔ να βγει έστω και με μία ψήφο μπροστά, ώστε να σχηματιστεί μία φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ.

“Εφαρμόζουμε ένα νέο μοντέλο οργανωτικής ετοιμότητας σε αυτές τις εκλογές για να συντονίσουμε δυνάμεις μέχρι το τελευταίο λεπτό” εξήγησε ο γραμματέας της ΝΔ, παρουσιάζοντας το σύνθημα των δράσεων: “72ώρες για να πάμε την Ελλάδα μπροστά”.

Στη Συγγρού έχει στηθεί ολόκληρο κέντρο εθελοντών, για να διευκολύνει τα μέλη και τους ψηφοφόρους. Μάλιστα λίγη ώρα μετά την παρουσίαση ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης πέρασε από όλα τα γραφεία για να χαιρετίσει και να ευχαριστήσει προσωπικά τους εθελοντές και τους εργαζόμενους του κόμματος.

Στο πλαίσιο των δράσεων για το τελευταίο κρίσιμο για τη συσπείρωση τριήμερο, η ΝΔ έχει δημιουργήσει ειδική σελίδα στη διεύθυνση www.nd.gr/72hs, όπου καταρχήν ξεχωρίζει το χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης μέχρι την κάλπη.

Ψηφοφόροι και μέλη που έχουν απορίες για τη διαδικασία ή ζητούν νομικές διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνούν στην τηλεφωνική γραμμή 2109444725.

Προχωρά παράλληλα μία last minute καμπάνια για την εύρεση εκλογικών αντιπροσώπων. Στα e mail των μελών θα φτάσει σήμερα μία ειδική φόρμα ενδιαφέροντος για να δηλώσουν συμμετοχή. Ταυτόχρονα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή και online, στην ειδικά σελίδα.

“Έχουμε ξεπεράσει τον αριθμό εκλογικών αντιπροσώπων του Ιανουαρίου και έχουμε καλύψει το 80% των εκλογικών τμημάτων” ανέφερε ο κ.Παπαμίκος, κάνοντας λόγο για δείγμα συσπείρωσης.Επισημαίνται ότι χρειάζονται αντιπρόσωποι για τα 19.200 ελκογικά κέντρα που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.

Καθώς δε το κόστος μετακίνησης μπορεί να αποβεί εμπόδιο για τους ψηφοφόρους, αλλά στη ΝΔ δεν περισσεύουν χρήματα για τη μεταφορά με πούλμαν κλπ, αποφασίστηκε να δοθεί ειδικό βάρος στην αυτοοργάνωση των μελών. Ετσι στην ειδική σελίδα υπάρχει ενότητα “Μοιράσου τη διαδρομή”, όπου όσοι διαθέτουν μεταφορικό μέσο μπορούν να δηλώσουν ότι έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν και άλλα άτομα, ενώ όσοι δεν έχουν μέσο αναζητούν άλλους με κοινό τόπο άσκησης εκλογικού δικαιώματος. Ο ρόλος του κόμματος θα είναι απλά συντονιστικός, θα καταχωρούνται τα αιτήματα και θα ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι όπου υπάρχουν κοινοί προορισμοί.

Η Συγγρού έχει ζητήσει επίσης από μέλη του κόμματος να διαθέτουν εθελοντικά τα προσωπικά τους οχήματα ώστε να μεταφέρουν την ημέρα των εκλογών μέλη και ψηφοφόρους με κινητικά προβλήματα (προφανώς και άτομα τρίτης ηλικίας). “Η ανταπόκριση είναι ενθαρρυντική, μπορούμε να ανταποκριθούμε σε εκατοντάδες αιτήματα αυτή τη στιγμή”, σημείωσε ο κ.Παπαμιμίκος.

Η παρουσία της ΝΔ έξω απο τα εκλογικά κέντρα θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη, καθώς πέρα από τα “παραδοσιακά” stand, θα υπάρχουν και εθελοντές της δράσης 72ώρες, που θα ξεχωρίζουν από τα ειδικά αυτοκόλλητα και μπλουζάκια. Με το μπλουζάκι της δράσης πόζαρε και ο συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, Νίκος Καραχάλιος, ενώ το ίδιο φορούσε ο εθελοντής Γιώργος Σαφιώτης που συμμετείχε στην παρουσίαση, στην οποία μιλησε και ο γραμματέας Οργανωτικού Κώστας Κόλλιας.

Οργανωμένη θα είναι και η παρουσία της δράσης 72 ώρες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ψηφοφόροι και τα μέλη θα μπορούν να ζητούν βοήθεια ή να θέτουν ερωτήματα στη σελίδα της ΝΔ στο facebook . Στο twitter θα υπάρχει το hashtag #ask72hours και βέβαια ο λογαριασμός της ΝΔ. Ενώ στο instagram υπάρχει επίσης λογαριασμός με όνομα χρήστη ellada_mprosta.

SHARE:

24Media Network