Εκλογές 2015. Μάρδας: Ο Βαρουφάκης έχει αδικηθεί από τα ΜΜΕ

Εκλογές 2015. Μάρδας: Ο Βαρουφάκης έχει αδικηθεί από τα ΜΜΕ

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρεται στο Γιάνη Βαρουφάκη, τη σχέση του μαζί του στο υπουργείο, ενώ τονίζει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν ήταν υποχρεωμένη να κάνει νόμο του κράτους το πόρισμα της επιτροπής αληθείας, εφόσον δεν συμφωνούσε με αυτό

“Αν υπάρξει κυβέρνηση Τσίπρα μετά τις εκλογές, θα μπορέσουμε τον Οκτώβρη να προχωρήσουμε το θέμα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, καθώς υπάρχει έτοιμο στη γραμματεία της κυβέρνησης σχέδιο νόμου με 4 άρθρα, το οποίο κόλλησε επειδή τους τελευταίους δύο μήνες, δε μπορούσαμε να προχωρήσουμε οτιδήποτε χωρίς τη συγκατάθεση των θεσμών”, είπε μιλώντας στην εκπομπή “ανοιχτά μικρόφωνα” του “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM” ο πρώην αναπληρωτής υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Τσίπρα και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην β' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, καθ. Δημήτρης Μάρδας.

Ο Βαρουφάκης έχει αδικηθεί από τα ΜΜΕ

Σε ό,τι αφορά στην κριτική, που δέχεται ο πρώην υπουργός Γ. Βαρουφάκης, ο κ. Μάρδας είπε πως “έχουν γίνει κάποια λάθη από την πλευρά του, τόσο σε θέματα επικοινωνίας, όσο και θέματα στρατηγικής”, εκφράζοντας, παράλληλα, την άποψη, ότι ο πρώην υπουργός “έχει αδικηθεί κυρίως από τα ΜΜΕ, σε σημείο που του είπαν ότι ήταν υπέρμαχος της δραχμής, ενώ αντίθετα, όχι μόνο δεν ήταν υπέρμαχος της δραχμής, στην κοινοβουλευτική ομάδα ήταν λίβελος κατά των δραχμιστών”.

“Στο πλαίσιο της συνεργασίας δεν υπήρχε η παραμικρή τέτοια σκέψη από πλευράς του κ.Βαρουφάκη”, είπε ο πρώην υπουργός, διευκρινίζοντας ότι δε συμμετείχε στις ομάδες του PLAN B, οι οποίες λειτουργούσαν “στο πλαίσιο του γραφείου” του κ.Βαρουφάκη.

Είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση να κάνει νόμο την επιτροπή της Ζ. Κωνσταντοπούλου

Ο κ. Μάρδας αμφισβήτησε, ότι υπήρξαν από μέρους του οι επιθέσεις, που προκάλεσαν τη δυσφορία της κυρίας Κωνσταντοπούλου. “'Είναι υποχρεωμένη η οποία κυβέρνηση να παίρνει μια απόφαση μιας επιτροπής της βουλής και να την κάνει νόμο, αν δεν συμφωνεί;”, διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός, προσθέτοντας, ότι “δεν είναι δυνατόν να έρχεται η πρόεδρος της βουλής με ένα μανιφέστο και να να λέει εφαρμόστε το”. Σε ό,τι αφορά στο περιεχόμενο της “ωραίας έκθεσης της επιτροπής της βουλής σχετικά με την αλήθεια του χρέους”, διευκρίνισε ότι “κάποια από τα πορίσματα έχουν ενδιαφέρον, κάποια δε μπορούν να εφαρμοστούν”.

Περιορίζονται τα μέτρα που έχουν προταθεί για τους αγρότες

Αναφορικά με την ανησυχία των αγροτών για τις φορολογικές επιβαρύνσεις, ο κ.Μάρδας είπε ότι “δεν αξίζει τον κόπο γιατί με τα μέτρα που έχουν προταθεί περιορίζονται”.

“Η ρύθμιση για την φορολόγηση με 26% ήταν αναπόφευκτη, μπορούμε όμως να βρούμε λύσεις που απαλύνουν αυτό το 26%”, είπε εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι “μέσω φορολογικών ρυθμίσεων κάποιος μπορεί να στρέψει τη γεωργία προς κατευθύνσεις που είναι συμβατές με την παγκόσμια ζήτηση, ή σε προϊόντα που εισάγονται σε μεγάλες ποσότητες”.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ζωή Κωνσταντοπούλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Βαρουφάκης με σφυροδρέπανο στο πέτο ανακοίνωσε το Σχέδιο Β για την Ευρώπη

Εκλογές 2015: Μετά το debate με Τσίπρα, ο Μεϊμαράκης συνεχίζει σε πρωθυπουργικό, ενωτικό στυλ

SHARE:

24Media Network