Εκλογές 2015: Οι 149 βουλευτές που εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2015: Οι 149 βουλευτές που εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ
Third day of the discussion on a confidence vote, at the plenum of the Greek Parliament, in Athens, on Oct. 10, 2014 / . , 10 , 2014 sooc

Ποιοι καταλαμβάνουν τις 149 έδρες του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι εκλέγονται για πρώτη φορά, ποιοι προέρχονται από άλλους κομματικούς χώρους

Εκατόν σαράντα εννέα έδρες κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, παίρνοντας την “μπουκιά” από το στόμα της ΝΔ σε μονοεδρικές και άλλες περιφέρειες, που “παραδοσιακά” ήταν… μπλε.

Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των εκλογών στον διαδραστικό χάρτη του News 247.

Ποιοι είναι οι 300 της νέας Βουλής. Δείτε όλα τα ονόματα

Με ποσοστό 36,34% στις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει πέντε βουλευτές με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Οι πέντε βουλευτές Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Ουρανία Αντωνοπούλου, Πάνος Σκουρλέτης, Αγλαΐα Κυρίτση και Νίκος Τόσκας

Στην Α’ Αθήνας, εκλέγονται πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτος σε ψήφους ο Αλέξης Τσίπρας και δεύτερη η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τρίτος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τέταρτος ο Νίκος Βούτσης και πέμπτος ο Νίκος Φίλης.

Δεκαεννέα έδρες καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, τη Β’ Αθηνών, όπου στις βουλευτικές εκλογές του 2012 είχε κερδίσει 13 έδρες.

Πιο συγκεκριμένα εκλέγονται οι: Γιάννης Βαρουφάκης που “σάρωσε” στην πρώτη θέση, Ιωάννης Δραγασάκης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Όλγα Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Νικόλαος Χουντής, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Δημαράς, Γιάννης Μπαλάφας, Νίκος Ξυδάκης, Θεανώ Φωτίου, Βασιλική Κατριβάνου,Χαρούλα Καφαντάρη, Δημήτρης Βίτσας, Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καββαδία, Στάθης Παναγούλης, Κώστας Ήσυχος.

Στις έξι από τις επτά μονοεδρικές περιφέρειες της χώρας επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, χάνοντας μόνο τα Γρεβενά, όπου εξελέγη ο Τιμολέων Κοψαχείλης της ΝΔ.

Στις έξι μονοεδρικές περιφέρειες που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι:

Ευρυτανίας : Θωμάς Κώτσιας

Ζακύνθου : Χαράλαμπος Κοντονής

Κεφαλληνίας: Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Λευκάδας : Σταύρος Γρηγόρης

Σάμου : Δημήτρης Σεβαστάκης

Φωκίδας : Ηλίας Κωστοπαναγιώτου

Στην Α’ Πειραιώς, με ενσωμάτωση 100%, εκλέγονται τρεις βουλευτές, οι Θεόδωρος Δρίτσας, Ελένη Σταματάκη, Στάθης Λεουτσάκος.

Στη Β’ Πειραιώς, με ενσωμάτωση 100%, εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Νίνα Κασιμάτη, Εύη Καρακώστα.

Στην Περιφέρεια Αττικής, με ενσωμάτωση 100%, εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ οι Αλέξης Μητρόπουλος, Νάσος Αθανασίου, Γιώργος Πάντζας, Πάνος Σκουρολιάκος, Ιωάννης Δεδες, Ελένη Σωτηρίου.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης εκλέγει 7 βουλευτές και συγκεκριμένα τους: Ιωάννη Αμανατίδη, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Τάσο Κουράκη, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, Αλέκο Τριανταφυλλίδη, Βούλα Τεκτονίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη.

Στη Β’ Θεσσαλονίκης, με τον ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται η Ευαγγελία Αμμανατίδου και για πρώτη φορά ο Σωκράτης Φάμελλος.

Στην Περιφέρεια Αιτωλοακαρνανίας, εκλέγονται δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου.

Ο Δημήτρης Κοδέλας εκλέγεται στην Αργολίδα, ενώ στην Αρκαδία εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Ζαχαρίας.

Μία έδρα και στην Άρτα, την οποία κερδίζει η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ καταλαμβάνει 3 έδρες στην Αχαΐα, όπου εκλέγονται οι Μαρία Κανελλοπούλου, Βασίλης Χατζηλάμπρου και Σία Αναγνωστοπούλου.

Οι Γιάννης Σταθάς και Αθανάσιος Σκουμάς εκλέγονται στη Βοιωτία, ενώ στη Δράμα εκλέγεται ο Χρήστος Καραγιαννίδης.

Στα Δωδεκάνησα εκλέγονται οι Ηλίας Καματερός, Νεκτάριος Σαντορινιός και Δημήτρης Γάκης και στο νομό Έβρου εκλέγονται ο Γιώργος Καϊσάς, η Αναστασία Γκαρά και ο Δημήτριος Ρίζος .

Στην Εύβοια εκλέγονται οι Ευάγγελος Αποστόλου και Γιώργος Ακριώτης και στην Ηλεία οι Έφη Γεωργοπούλου- Σαλτάρη, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Γεράσιμος Μπαλαούρας.

Στην Ημαθία, εκλέγονται για πρώτη φορά ο Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας, η Ευφροσύνη Καρασαρλίδου και ο Γιώργος Ουρσουζίδης.

Στο Ηράκλειο εκλέγονται οι: Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Σωκράτης Βαρδάκης.

Στη Θεσπρωτία εκλέγεται ο Μάριος Κατσής, ενώ 4 εκλέγονται στα Ιωάννινα, οι Χρήστος Μαντάς, Ιωάννης Στεφος, Μερόπη Τζούφη και Γιάννης Καραγιάννης.

Στη Μεσσηνία εκλέγονται οι Αθανάσιος Πετράκος, Παναγιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη, Ελένη Ψαρρέα και Πέτρος Κωνσταντινέας και στην Καβάλα, για πρώτη φορά, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο Ηλίας Ιωαννίδης και η Αλεξάνδρα Τσανάκα.

Στην Καρδίτσα, εκλέγονται οι Νίκος Μιχαλάκης, Σπύρος Λάππας και Χρυσούλα Κατσαβρια – Σιωροποούλου και στην Καστοριά ο Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Τρεις έδρες καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη και την πρώτη θέση στη σταυροδοσία έλαβε η Ραχήλ Μακρή, η οποία ήταν ανεξάρτητη στην τελευταία Βουλή. Επίσης, επανεκλέγεται η Ευγενία Ουζουνίδου, ενώ εκλέγεται για πρώτη φορά ο Δημήτρης Δημητριάδης.

Στην Κορινθία, εκλέγονται τρεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι Γιώργος Ψυχογιός, Μαρία Θελερίτη και Φάνης Κουρεμπές.

Τρεις έδρες κερδίζει στις Κυκλάδες, όπου εκλέγονται οι Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός.

Στο Κιλκίς την έδρα καταλαμβάνει ο Θεόδωρος Παραστατίδης, ο οποίος στην προηγούμενη Βουλή ήταν ανεξάρτητος.

Στη Λακωνία εκλέγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Αραχωβίτης και στη Λάρισα, εκλέγονται οι Άννα Βαγενά και Ηρώ Διώτη.

Στο Λασίθι, εκλέγεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κωστής Δερμιτζάκης και στη Λέσβο ο Ιωάννης Ζερδέλης.

Στη Μαγνησία, εκλέγονται πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Οι Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου, Κωνσταντίνος Δελημήτρος, Κατερίνα Παπανατσίου και Συμεών Μπαλλης.

Στην Ξάνθη, εκλέγονται ο Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και ο Ευστάθιος Γιαννακίδης, ενώ τρεις έδρες καταλαμβάνει στην Πέλλα, όπου επανεκλέγεται η Θεοδώρα Τζάκρη, που ήταν ανεξάρτητη στην τελευταία Βουλή. Επίσης, εκλέγονται για πρώτη φορά ο Ιωάννης Σηφάκης και Χρήστος Σμιας.

Τρεις έδρες καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία και εκλέγονται για πρώτη φορά στη Βουλή ο Ζήσης Ζάννας, η Ελισάβετ Σκουφά και ο Χαρίλαος Τζαμακλής.

Στην Πρέβεζα εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, ενώ στη Ροδόπη εκλέγονται οι Μουσταφά Μουσταφά και Γιουσούφ Καρά.

Στις Σέρρες επανεκλέγεται η Αφροδίτη Σταμπουλή.

Στα Τρίκαλα, εκλέγονται οι Σάκης Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης.

Στη Φθιώτιδα, εκλέγονται οι Βασίλης Κυριακάκης, Απόστολος Καραναστάσης, Δημήτρης Βέττας και Βασιλική Λέβα.

Στη Φλώρινα, εκλέγεται για πρώτη φορά, ο Κωνσταντίνος Σέλτσας, ενώ στο νομό Χαλκιδικής επανεκλέγεται η Αικατερίνη Ιγγλέση.

Στα Χανιά, εκλέγονται οι Γιώργος Σταθάκης, Παύλος Πολάκης και Βάλια Βαγιωνάκη του ΣΥΡΙΖΑ και στη Χίο ο Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των εκλογών στον διαδραστικό χάρτη του News 247.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα