Αποτελέσματα εκλογών 2015: ΝΔ: Η νύχτα θα είναι μακρά

Αποτελέσματα εκλογών 2015: ΝΔ: Η νύχτα θα είναι μακρά
Συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Τα exit polls δεν αποτελούν ασφαλή βάση για συμπεράσματα. Διαψεύστηκαν όσοι έλεγαν ότι θα τελειώσουν τη ΝΔ στις 20 Σεπτέμβρη. Η ΝΔ είναι ο βασικός εγγυητής της ομαλής πορείας της χώρας, λέει η Συγγρού

Ικανοποίηση επικρατεί καταρχήν στη Λεωφόρο Συγγρού ως προς το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών καθώς επισημαίνουν ότι «τα αποτελέσματα των exit polls δεν αποτελούν ασφαλή βάση για συμπεράσματα» προσθέτοντας ότι «μέσα σε ελάχιστο διάστημα η ΝΔ έκανε την αναμέτρηση ντέρμπυ». Μάλιστα συνεργάτες του Βαγγέλη Μειμαράκη τονίζουν με έμφαση ότι διαψεύστηκαν όσοι εκτιμούσαν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε περίπατο».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «η νύχτα θα είναι πολύ μακριά» και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι εικόνα που φτάνει στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ από την επικράτεια δεν συνάδει με την εικόνα των exit polls.

Πηγές της ΝΔ στέκονται σε δύο ακόμα ποιοτικά στοιχεία της εκλογικής διαδικασίας τονίζοντας ότι «η αποχή είναι πάρα πολύ μεγάλη», ενώ δεν παραβλέπουν να σχολιάσουν την αδυναμία των exit polls να εξάγουν μια ασφαλή εικόνα, σημειώνοντας ότι «υπήρξε μεγάλη άρνηση των ψηφοφόρων να απαντήσουν στα exit polls».

Ταυτόχρονα οι επιτελείς του Βαγγέλη Μεϊμαράκη κάνουν τον απολογισμό της προεκλογικής περιόδου ανοίγοντας εμμέσως και τη συζήτηση της επόμενης μέρας για το σχηματισμό κυβέρνησης που έχει ανάγκη η χώρα.

Στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ που απηχεί τις σκέψεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ανέφερε ότι «διαψεύστηκαν όσοι εκτιμούσαν ότι θα μας τελειώσουν στις 20 Σεπτέμβρη και αποδείχτηκε ότι η ΝΔ είναι ο βασικός εγγυητής της ομαλής πορείας της χώρας» και προσθέτει με νόημα ότι «καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η ΝΔ επέβαλλε την ατζέντα της συζήτησης και τη συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων». Η ΝΔ καταλήγουν οι ίδιες πηγές «υπερείχε σε επιχειρήματα, οργάνωση και στη συνολική εικόνα. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να λασπώσει και να δηλητηριάσει ρίχνοντας το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα