Κύπρος: Ευρωβουλευτής ο απολιτίκ influencer Φειδίας Παναγιώτου

Διαβάζεται σε 2'
Κύπρος: Ευρωβουλευτής ο απολιτίκ influencer Φειδίας Παναγιώτου
glomex/ant1

Ο YouTuber Φειδίας Παναγιώτου φαίνεται να ανατρέπει όλα τα προγνωστικά για τις ευρωεκλογές στην Κύπρο και να εξασφαλίζει την τρίτη θέση, μετά από τα δύο μεγάλα κόμματα

Μεγάλη έκπληξη αναμένεται να σημειωθεί, αν επιβεβαιωθούν τα πρώτα exit polls, στην Κύπρο, στη μάχη των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των exit polls, ο 24χρονος influencer Φειδίας Παναγιώτου, ο οποίος κατέβηκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος, εμφανίζεται να τερματίζει στην τρίτη θέση και να κερδίζει μια θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ξεκαθάρισε από τη πρώτη στιγμή ότι δεν έχει ιδέα από πολιτική και δεν ξέρει τίποτα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μέσα σε λίγους μήνες θα ρωτήσει, θα διαβάσει και θα μάθει.

Η πρώτη του δήλωση μετά το exit poll

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha Κύπρου μετά τη δημοσιοποίηση των exit polls, ο 24χρονος δήλωσε, διαβάζοντας την δήλωσή του από το χαρτί: «Πετύχαμε ένα θαύμα».

 

Την ίδια ώρα, τα ίδια αποτελέσματα των exit poll που δημοσίευσαν τα κυπριακά τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία έλαβαν υπόψη τους το 80% του δείγματος, το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ εμφανίζονται στήθος με στήθος, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για 23% έως 25% αντίστοιχα. Ακολουθεί ο Φειδίας με 16% με 18%.

Το ακροδεξιό ΕΛΑΜ έρχεται τέταρτο, με 11 έως 13 τοις εκατό, κερδίζοντας το ΔΗΚΟ το οποίο εμφανίζεται στην πέμπτη θέση, το οποίο συγκεντρώνει 8 προς 10 τοις εκατό των ψηφοφόρων.

Ποιος είναι ο Φειδίας Παναγιώτου

 Πρόκειται για έναν influencer 25 ετών από τη Λευκωσία που έχει περίπου 2,6 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι του στο YouTube από τότε που άρχισε να δημοσιεύει το 2019.

 

Το πρώτο του βίντεο στο κανάλι του στο Youtube, ήταν το παρακάτω:

Τον Γενάρη του 2023, κοιμόταν σε sleeping bag για τρεις μήνες έξω από τα γραφεία της «SpaceX», περιμένοντας μέχρι να αγκαλιάσει τον Έλον Μασκ.

Mιλώντας στο The Tonight Show και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, εξήγησε γιατί θάφτηκε για 10 ημέρες κάτω από τη γη, μέσα σε ένα φέρετρο μαζί με ένα φίδι, ενώ παράλληλα, όπως είπε, κέρδισε μια Lamborghini από έναν από τους διασημότερους youtubers, τον Mr Beast.

Δέχτηκε την πρόκληση να κρατάει για παραπάνω από 70 ώρες μέρος του αυτοκινήτου καθώς μόνο έτσι θα κατάφερνε να την κερδίσει. Και τελικά τα κατάφερε όμως πούλησε το πολυτελές αυτοκίνητο το οποίο και του απέφερε 240.000 δολάρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα