Εκλογές 2023: Εκατοντάδες “σταυρωμένα” ψηφοδέλτια υπέρ του Γιώργου Κατρούγκαλου

Εκλογές 2023: Εκατοντάδες “σταυρωμένα” ψηφοδέλτια υπέρ του Γιώργου Κατρούγκαλου
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος EUROKINISSI

Τις 1.000 ψήφους ξεπερνά ο Γιώργος Κατρούγκαλος παρά την απόσυρσή του από την εκλογική μάχη.

Αρκετοί ήταν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που τελικώς επέλεξαν να ψηφίσουν τον Γιώργο Κατρούγκαλο, παρά το γεγονός πως ο τελευταίος είχε αποσυρθεί από τα ψηφοδέλτια δύο ημέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης.

Συγκεκριμένα, περίπου στο 92% της ενσωμάτωσης των σταυρών του Βόρειου Τομέα Αθηνών, ο Γιώργος Κατρούγκαλος έχει λάβει 1.074 σταυρούς, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί μέχρι τέλος της καταμέτρησης.

Σημειώνεται πως η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, χρειάστηκε να προβεί σε σχόλιο στα social media για κάποια μηνύματα που κυκλοφορούσαν και καλούσαν να σβηστεί το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια, κάτι που δεν ίσχυε αφού τέτοια κίνηση θα καθιστούσε άκυρο το ψηφοδέλτιο.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κατρούγκαλος, μετά τις δηλώσεις του περί αύξησης των εισφορών σε ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως ο ίδιος αποσύρει την υποψηφιότητά του. Αυτό επί της ουσίας, ωστόσο, δεν ήταν εφικτό αφού η υποψηφιότητά του είχε εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο και είχαν τυπωθεί τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό έφερνε ως μόνη επιλογή είτε να μην ψηφιστεί είτε, ακόμη κι αν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ βάλουν σταυρό στο όνομά του, αυτός να παραδώσει εν συνεχεία την έδρα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα