Εκλογές 2023: “Κόπηκε” από τον Άρειο Πάγο το κόμμα Μπογδάνου – Εμφιετζόγλου

Εκλογές 2023: “Κόπηκε” από τον Άρειο Πάγο το κόμμα Μπογδάνου – Εμφιετζόγλου
O Κωνσταντίνος Μπογδάνος George Vitsaras / SOOC

«Κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο για τις επερχόμενες εκλογές το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» των Κωνσταντίνου Μπογδάνου - Πρόδρομου Εμφιετζόγλου μετά από προσφυγή της «Πατριωτικής Ένωσης».

Εκτός των κομμάτων που θα κατέβουν στις επερχόμενες εκλογές τέθηκε με ομόφωνη απόφαση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου ο σχηματισμός των Κωνσταντίνου Μπογδάνου και Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.

Ο Άρειος Πάγος έκοψε το κόμμα που με συνεργασία των δύο είχε καταθέσει αίτηση για να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία .Έτσι, δεν μπορεί να κατέλθει στις εκλογές της 21η Μαϊου το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» των Κωνσταντίνου Μπογδάνου – Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος του σχήματος που συμφωνήθηκε από τους δύο κατατέθηκε προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος – Εμφιετζόγλου έχουν «κλέψει» το όνομα του.

Ο Άρειος Πάγος αποδέχθηκε την προσφυγή και έκρινε ομόφωνα ότι δικαιούχος του ονόματος είναι το προσφεύγων κόμμα.

Παράλληλα, κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης», το οποίο απεικονίζει το αστέρι της Βεργίνας, είναι εθνικό σύμβολο που εκ του νόμου απαγορεύεται η χρήση του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα