Εκλογές 2023: Συνεχίζεται η έξοδος των ψηφοφόρων – Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια και ΚΤΕΛ

Εκλογές 2023: Συνεχίζεται η έξοδος των ψηφοφόρων – Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια και ΚΤΕΛ
Εκδρομείς στο λιμάνι του Πειραιά (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Συνεχίζεται και σήμερα η έξοδος των ψηφοφόρων με τους ετεροδημότες να αναχωρούν από την πρωτεύουσα με κάθε μέσο για να ψηφίσουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Λιγότερες από 24ωρες απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές 2023 και σε εξέλιξη είναι η έξοδος των ετεροδημοτών, οι οποίοι αναχωρούν από την πρωτεύουσα για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ήδη τόσο στο κεντρικό λιμάνι της χώρας στον Πειραιά, όσο και στον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στον Κηφισό παρατηρείται αυξημένη κίνηση, με τους ψηφοφόρους να επιλέγουν κάθε μέσο για να βρεθούν σε πόλεις και χωριά της επικράτειας για τις εκλογές της Κυριακής (21/05).

Συγκεκριμένα, στον Πειραιά σήμερα, Σάββατο (20/05) η κίνηση είναι αρκετά αυξημένη, για δεύτερη ημέρα με τα περισσότερα πλοία να έχουν υψηλές πληρότητες επιβατών. Γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι τουριστικοί πράκτορες με το μεγαλύτερο κύμα των πολιτών να έχει φύγει το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 11 απόπλοι πλοίων για τα λιμάνια του Αιγαίου, 12 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού και έχουμε 7 πλοία που θα αναχωρήσουν από τη Ραφήνα και 4 από το Λαύριο.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση και στα ΚΤΕΛ του Κηφισού όπου τα λεωφορεία αναχωρούν με πληρότητα που αγγίζει το 100% με τις εταιρείες να βάζουν έκτακτα δρομολόγια για να καλύψουν τη ζήτηση.

Σήμερα η αναχώρηση των λεωφορείων γίνεται με συχνότητα μισής ώρας με κυριότερους προορισμούς τη Βόρεια Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Ελεύθερη η διέλευση από τα διόδια

Ελεύθερη, χωρίς καταβολή διοδίων θα είναι η διέλευση των πολιτών σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνησή τους στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου, όπως προβλέπει απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, κ. Γιώργου Καραγιάννη.

Η ελεύθερη διέλευση θα ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα και θα διαρκέσει έως τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου 2023.

Ειδικότερα, χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους μετωπικούς και πλευρικούς Σ.Δ. όλων των μεγάλων αυτοκινητόδρομων της χώρας:

  • Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Παράκαμψη Πάτρας, Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη,
  • Γέφυρα Ρίο – Αντίρριο,
  • Ιόνια οδός
  • Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ τμήμα Μεταμόρφωση – Σκάρφεια,
  • Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια – Ράχες, Αυτοκινητόδρομος Ράχες– Κλειδί,
  • Εγνατία Οδός
  • Αττική Οδός

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα