Εκλογές τον Απρίλιο θέλει ο Παπαδήμος

Εκλογές τον Απρίλιο θέλει ο Παπαδήμος

Διαβάστε γιατί ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος επιθυμεί να μετατεθούν εκλογές κατά δύο μήνες

Την επιθυμία η συμφωνία του ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για την διεξαγωγή εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου, να αλλάξει θα εκφράσει τόσο στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, όσο και στον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ  Γιώργο Καρατζαφέρη. 

Ο Πρωθυπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς σήμερα το απόγευμα στις 18.00 θα συναντήσει τον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και εν συνεχεία τον αρχηγό του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, ενώ έχει ήδη συνομιλήσει τηλεφωνικά  και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. 

Βέβαιη θεωρείται και η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου αλλά επί του παρόντος δεν υπάρχει κάποια ασφαλής πληροφορία για το πότε θα γίνει.

Ο κ. Παπαδήμος θα προτείνει να γίνουν οι εκλογές στις αρχές Απριλίου θεωρώντας ότι μέχρι τότε θα έχουν τελεσφορήσει οι συζητήσεις για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων στους ιδιώτες. Παράλληλα, όμως, θα ζητήσει και στήριξη στο κυβερνητικό έργο για να υπάρχει ουσιώδες αποτέλεσμα στις προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Ο Αντώνης Σαμαράς, πάντως, δείχνει αμετακίνητος από τη θέση του και συνεχίζει να δηλώνει διατεθειμένος να δεχθεί παράταση μιας-δύο το πολύ εβδομάδων στην ημερομηνία των εκλογών, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης τόνισε ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα δε δικαιολογείται μετάθεση του χρόνου των εκλογών στον Απρίλιο.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, μετά τη σημερινή συνάντηση ο αρχηγός της ΝΔ να δεχθεί εκλογές τον Απρίλιο αν κλειδώσει οριστικά συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών…

Μάλιστα από το περιβάλλον του Μαξίμου διέρρευσε ως πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών η 8η Απριλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα