Επαναληπτικές εκλογές 2019: Στα χέρια με τοπικό παράγοντα στην Αμάρυνθο ο Νίκος Μαυραγάνης

Επαναληπτικές εκλογές 2019: Στα χέρια με τοπικό παράγοντα στην Αμάρυνθο ο Νίκος Μαυραγάνης
Ο Νίκος Μαυραγάνης Eurokinissi

Πώς και κάτω από ποιες συνθήκες ο πρώην Υπουργός Νίκος Μαυραγάνης πιάστηκε στα χέρια με τον πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Αμαρύνθου, Πέτρο Σμιλάκο.

Στα χέρια πιάστηκαν με αφορμή την εκλογική διαδικασία, ο πρώην Υπουργός Νίκος Μαυραγάννης με τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΤΟ Αμαρύνθου Πέτρο Σμιλάκο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής στην Αμάρυνθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ατόμων που ήταν παρόντες υπήρξε μία διαφωνία που αφορούσε την εκλογική διαδικασία μεταξύ του κ. Σμιλάκου και του ανιψιού του κ. Μαυραγάνη που ήταν δικαστικός αντιπρόσωπος. Στη συνέχεια, εμφανίστηκε σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο πρώην Υπουργός Νίκος Μαυραγάνης. Μπήκε στο εκλογικό κέντρο και σύμφωνα με πληροφορίες βούτηξε από το λαιμό τον κ. Σμιλάκο. Αποτέλεσμα οι δύο άντρες να πιαστούν στα χέρια. Ενώ πάνω στο χαμό παραπάτησε και η συνοδός του κ. Μαυραγάνη Ελένη Γουρνή.

Το eviakosmos.gr επικοινώνησε με τον κ. Μαυραγάνη ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Με ενημέρωσαν από το Εκλογικό Κέντρο όπου είναι δικαστικός αντιπρόσωπος ο ανιψιός μου στην Αμάρυνθο ότι διαπληκτίστηκε ο ίδιος με τον κ. Σμιλάκο γιατί εκείνος δε δέχτηκε να παραμείνουν μέσα στο εκλογικό άτομα που δεν είχαν εξουσιοδότηση» και συνεχίζει ισχυριζόμενος ότι του μετέφεραν πως ο κ. Σμιλάκος χειροδίκησε στον δικαστικό αντιπρόσωπο. Επιβεβαίωσε δε ότι πήγε στο Εκλογικό να δει τι γίνεται και ζήτησε το λόγο από τον κ. Σμιλάκο με τον οποίο πιάστηκαν στα χέρια. Ενώ αυτή την ώρα μεταφέρει στο Νοσοκομείο τη γυναίκα του όπως μας είπε κα Ελένη Γουρνή η οποία έπεσε κάτω κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Διαφορετικά αναφέρει πως έγιναν τα πράγματα ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Αμαρύνθου Πέτρος Σμιλάκος. «Από το πρωί με έπιανε κόσμος και μου έλεγε ότι ο δικαστικός αντιπρόσωπος του συγκεκριμένου τμήματος που είναι και ανιψιός του κ. Μαυραγάνη, πρώην Υπουργού, δίνει ο ίδιος τα ψηφοδέλτια στον κόσμο και όχι μόνο» είπε στο eviakosmos.gr ο κ. Σμιλάκος και συνέχισε: «Πήγα και του είπα ότι η διαδικασία δεν γίνεται έτσι. Και πως δεν πρέπει να δίνει εκείνος τα ψηφοδέλτια. Λογοφέραμε. Έμεινα στο εκλογικό για αρκετή ώρα και τον είδα να μπαίνει ακόμα και στο παραβάν και καλά για να βοηθήσει έναν ηλικιωμένο να ψηφίσει δίνοντας του όμως πάλι ο ίδιος ψηφοδέλτιο.

Εκεί τον πλησίασα και του ζήτησα να σταματήσει να συμπεριφέρεται έτσι. Και πως δεν του ζήτησε βοήθεια ο ηλικιωμένος και έτσι κακώς μπήκε στο παραβάν. Ήμουν απέξω και τον είδα να του δίνει ο δικαστικός αντιπρόσωπος το ψηφοδέλτιο και θα το καταγγείλω στην αστυνομία και αρμοδίως. Κάποιος ειδοποίησε στη συνέχεια τον κ. Μαυραγάνη που μπήκε με ύφος «40 Καρδιναλίων» στο Εκλογικό Κέντρο και παρουσία του κόσμου έσπευσε σε μένα και άρχισε να με σπρώχνει. Τον συγκράτησαν κάποιοι και την ίδια ώρα η κα Γουρνή που ήταν μαζί της δέχτηκε επίσης μία σπρωξιά αλλά δεν έπεσε κάτω γιατί την κράτησε η Μαρία Παπαγγελή.

Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις σχετικά με τις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές στο Live Blog του News 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα