Επανέρχεται η Ραχήλ Μακρή για τα 100 δισ. ευρώ: Δεν κατάλαβαν και έσπευσαν να χλευάσουν την ασχετοσύνη τους

Στιγμιότυπο από την 3η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων,Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014  (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από την 3η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων,Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Με νέα δήλωση επανέρχεται η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή σχετικά με τα 100 δισ. ευρώ που μπορεί η χώρα να "κόψει" μόνη της, σε περίπτωση διακοπής της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης

Η δήλωση της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Κοζάνη, Ραχήλ Μακρή, αποτελεί την πιο πολυσυζητημένη δήλωση της προεκλογικής περιόδου. Τα όσα δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό της Κοζάνης περί προβλημάτων ρευστότητας και την δυνατότητα από την ΤτΕ να τυπώσει 100 δις ευρώ σε περίπτωση ανάγκης, την έφεραν αντιμέτωπη με ορισμένες δηλώσεις κομμάτων αλλά και λοιδορίες από πολιτικούς αντιπάλους.

Η κα. Μακρή επανήλθε σήμερα με μια ανακοίνωση σε οργισμένο ύφος, η οποία έχει τίτλο, «Άκουσαν, δεν κατάλαβαν και έσπευσαν να χλευάσουν την ασχετοσύνη τους» και στην οποία δεν παίρνει πίσω τίποτα από τα όσα δήλωσε χθες.

Αντιδράσεις και εκ των έσω

Μπορεί βέβαια η υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για άσχετους που έσπευσαν να χλευάσουν, όμως τις δηλώσεις της αποδοκίμασαν χωρίς να την κατονομάζουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης έσπευσε να απευθύνη "θερμή παράκληση στους υποψηφιους-ες" όπως σημειώνει να "μην αυτοσχεδιάζουν αν δεν γνωρίζουν ένα θέμα".

Πιο σκληρή ήταν η κριτική του υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος Γιάννη Μηλιού ο οποίος τόνιζε πως "ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε ως εδώ, με κόπο και αγώνες. Ας το προστατεύσουμε αυτό με σύνεση, οι εντός και οι εκτός." κάνοντας έτσι και σαφή υπαινιγμό για τη θέση της πρώην βουλευτή με τους ΑΝΕΛ σε ό, τι αφορά το κόμμα. Ο κ. Μηλιός όμως επανήλθε στο θέμα και με αφορμή την επεξηγηματική ανακοίνωση της Ραχήλ Μακρή, καυτηριάζοντας το γεγονός πως η τελευταία δεν "παραδέχτηκε το λάθος της".

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκδίδει (τυπώνει) χρήματα για την ρευστότητα των τραπεζικών ιδρυμάτων πιστώνοντας τους λογαριασμούς των τραπεζών και υπό αυτή την έννοια η κεντρική τράπεζα τυπώνει χρήμα.

Οι περιφερειακές κεντρικές τράπεζες όπως η Τράπεζα της Ελλάδος έχει και αυτή δικαίωμα να εκδώσει (τυπώσει) χρήματα δυνάμει του μηχανισμού «Emergency Liquidity Assistance (ELA)». Η δυνατότητα αυτή δίνεται στις κεντρικές τράπεζες των κρατών μελών για τη θεσμική αντιμετώπιση κρίσεων ρευστότητας.

Όποιος έχει διαβάσει τα θεσμικά κείμενα λειτουργίας της ευρωζώνης το γνωρίζει.

Ειδικά τα κόμματά της Συγκυβέρνησης όφειλαν να γνωρίζουν τη λειτουργία του μηχανισμού καθώς τον έχουν ήδη χρησιμοποιήσει με τους νόμους 3723/2008/ΦΕΚ 250/09-11-2008, 3845/2010/ΦΕΚ 65/06-05-2010, 3872/2010/ΦΕΚ 148/03-09-2010, 3965/2011/ΦΕΚ 113/18-11-2011, 4031/2011/ΦΕΚ 256/09-12-2011, 4056/2012/ΦΕΚ 52/12-03-2012 και την ΠΝΠ/ΦΕΚ 203Α/14.09.2011.

Εξειδικευμένοι οικονομικοί συντάκτες και υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ γράφουν άρθρα για την λειτουργία του μηχανισμού. Άρθρα που προφανώς δεν διαβάζουν τα στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τα οποία άκουσαν, δεν κατάλαβαν και έσπευσαν να χλευάσουν την ίδια τους την ασχετοσύνη. Αποδεικνύεται ότι οι κάτοικοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σοφά απαλλάχθηκαν από περιφερειάρχες που είναι πρόθυμοι να χλευάσουν ότι έχει εφαρμόσει η ίδια η Κυβέρνηση τους.

Για το θέατρο σκιών των κομμάτων του κλωνοποιημένου ΠΑΣΟΚ που έσπευσαν να υιοθετήσουν το κρεσέντο βλακώδους επίθεσης στο ΣΥΡΙΖΑ δεν αξίζει σχολιασμός. Όταν σταματήσουν να μαζεύουν αποκόμματα εφημερίδων στο σακίδιο, ας τα διαβάσουν πριν ακολουθήσουν όσους παίζουν με το τρενάκι του πεντάχρονου.

Η αήθης επίθεση στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τα παπαγαλάκια των συστημικών μέσων ενδυναμώνει την κοινή προσπάθεια και η τεκμηριωμένη αποκάλυψη της επικίνδυνης ασχετοσύνης τους φέρνει πιο κοντά στην αυτοδυναμία της Κυβέρνησης όλων των Ελλήνων.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλευτικές εκλογές 2015, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

#rachelmakri: Όταν το twitter τρολάρει τη Ραχήλ Μακρή και το "εκτυπώσαμεν" μετατρέπεται σε εθνικό σύνθημα

Ραχήλ Μακρή: Αν χρειαστεί θα ενεργοποιήσουμε τον ELA και θα κόψουμε μόνοι μας 100 δισ. ευρώ

Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις

SHARE:

24Media Network