Ευρωεκλογές 2019: Η πιο μεγάλη ώρα της Ευρώπης έφτασε

Ευρωεκλογές 2019: Η πιο μεγάλη ώρα της Ευρώπης έφτασε

Η Κυριακή 26 Μαΐου, λοιπόν, είναι εδώ και η Google έβαλε στη home page της το ανάλογο doodle, αφιερώνοντάς το στις ευρωεκλογές.

Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελούν την ένατη κοινοβουλευτική εκλογική διαδικασία από την καθιέρωση των άμεσων εκλογών, το 1979.

Όσο για το 2018, συνολικά 751 βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκπροσωπούν περισσότερα από 512 εκατομμύρια ανθρώπους από τα 28 κράτη-μέλη, εκ των οποίων οι 21 ευρωβουλευτές προέρχονται από την Ελλάδα.

Τον Φεβρουάριο του 2018 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε ώστε να μειωθεί ο αριθμός των ευρωβουλευτών του από 751 σε 705, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρούσε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου 2019. Ωστόσο, λόγω παράτασης της λειτουργίας του Άρθρου 50 και ορισμού της ημερομηνίας του Brexit ως αποτέλεσμα της μη έγκαιρης επίτευξης συμφωνίας ως προς τους όρους αποχώρησης της χώρας, το Ηνωμένο Βασίλειο προσήλθε στις κάλπες για την ανάδειξη των εκπροσώπων του στην Ευρωβουλή, μαζί με όλα τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Σε περίπτωση μετέπειτα αποχώρησης, οι 27 επιπλέον των 73 εδρών του θα μοιραστούν σε μερικά από τα υπόλοιπα κράτη, βάσει αναλογίας πληθυσμού.

Έτσι, μένει να δούμε για το 2019 τη δύναμη των πολιτικών δυνάμεων από όλες τις χώρες της ΕΕ, να αποτυπώνονται στις έδρες του Ευρωκοινοβουλίου.

Η Κυριακή 26 Μαΐου, λοιπόν, είναι εδώ και η Google έβαλε στη home page της το ανάλογο doodle, αφιερώνοντάς το στις ευρωεκλογές.

Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις σχετικά με τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές στο Live Blog του News 24/7

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ευρωεκλογές 2019, Google, Εκλογές 2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραλαβές - παραδόσεις στα υπουργεία με "καρφιά" και φιλοφρονήσεις

Εκλογές 2019: Η ώρα των πολιτών - Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν ψηφίσεις

Εκλογές 2019: Πού ψηφίζεις, πώς ψηφίζεις, πόσους σταυρούς βάζεις

Ευρωεκλογές 2019: Οι νέοι ψηφοφόροι και οι αναποφάσιστοι κρίσιμοι παράγοντες

SHARE: