Ευρωεκλογές 2019: Ψήφισαν οι Έλληνες της Μ. Βρετανίας

Εκλογικό κέντρο Βρετανίας
Εκλογικό κέντρο Βρετανίας AP

Έντονη η παρουσία Ελλήνων ψηφοφόρων στις εκλογές της Βρετανίας που ολοκληρώθηκαν το Σάββατο βράδυ. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων Ελλήνων φέτος ήταν 1.404, ενώ αντίστοιχα στις ευρωεκλογές του 2014 ήταν 629.

Αύξηση των εγγεγραμμένων Ελλήνων ψηφοφόρων της Βρετανίας που ψήφισαν για τις ευρωεκλογές της Ελλάδας παρατηρήθηκε στην φετινή εκλογική διαδικασία που ολοκληρώθηκε, χθες το βράδυ, στα δύο εκλογικά τμήματα που λειτούργησαν στο προξενικό τμήμα της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο.

Από τους 1.404 εγγεγραμμένους, ψήφισαν οι 1.002, ενώ αντίστοιχα στις ευρωεκλογές του 2014 οι εγγεγραμμένοι ήταν 629 και είχαν ψηφίσει οι 471. Οι Έλληνες που έδειξαν ενδιαφέρον να εγγραφούν και να ψηφίσουν φέτος, προήλθαν από όλη τη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένου του Εδιμβούργου και της Γλασκώβης.

Η ελληνική πρεσβεία του Λονδίνου δέχθηκε με πρωτόκολλο παραλαβής - όπως προβλέπει σχετικά η εγκύκλιος - ψηφοδέλτια από 24 κόμματα, ενώ την διαδικασία επέβλεψε ένας επόπτης και δύο δικαστικοί αντιπρόσωποι, που ορίστηκαν από την Ελλάδα, καθώς και μέλη της εφορευτικής επιτροπής που αναδείχθηκαν με δημόσια κλήρωση από τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους. Τα δύο εκλογικά τμήματα επισκέφτηκαν εκπρόσωποι από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΚΚΕ και το ΚΙΝΑΛ.

Τα ψηφοδέλτια μεταφέρθηκαν στην Αθήνα, όπου η διαλογή και καταμέτρησή τους θα γίνει από το εφετείο, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στην Ελλάδα.

Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις σχετικά με τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές στο Live Blog του News 24/7

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ευρωεκλογές 2019, Εκλογές Βρετανία, Brexit, Εκλογές 2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ευρωεκλογές 2019: Διαμαρτυρίες Ευρωπαίων πολιτών για αδυναμία άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος στη Βρετανία

Ευρωεκλογές: Οι Βρετανοί ψηφίζουν εν μέσω Brexit

Ευρωεκλογές 2019: Τι διακυβεύεται στις έξι μεγαλύτερες χώρες

SHARE:

24Media Network