Φάμελλος: Οι πολίτες έστειλαν ηχηρό μήνυμα για μια άλλη πολιτική

Διαβάζεται σε 2'
Φάμελλος: Οι πολίτες έστειλαν ηχηρό μήνυμα για μια άλλη πολιτική
Ο Σωκράτης Φάμελλος Eurokinissi

Μια “καλή βραδιά για τους πολίτες και την ελληνική κοινωνία” χαρακτήρισε τη σημερινή ο Σωκράτης Φάμελλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Σήμερα μπορεί να μην είναι μία ιδιαίτερα καλή βραδιά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά, είναι όμως μία καλή βραδιά για τους πολίτες και την ελληνική κοινωνία. Με την ψήφο τους προκάλεσαν την πρώτη σημαντική αμφισβήτηση της ηγεμονίας που προσπαθεί να εγκαθιδρύσει το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη. Αποκάλυψαν ταυτόχρονα τις δυνατότητες συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος για το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και συμπλήρωσε.

«Τα μηνύματα που έστειλαν οι πολίτες με την ψήφο τους είναι ξεκάθαρα και πολιτικά. Πρώτο και ιδιαιτέρως ανησυχητικό μήνυμα είναι το μεγάλο ποσοστό της αποχής, ενδεικτικό της απαξίωσης της εκλογικής διαδικασίας και εν γένει της πολιτικής συμμετοχής, ένα φαινόμενο που έχουμε καθήκον να αντιμετωπίσουμε.

Δεύτερο είναι ξεκάθαρη η αποδοκιμασία απέναντι στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, η οποία και επέλεξε να πολιτικοποιήσει έντονα τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αλλά και η αποδοκιμασία διοικήσεων δήμων και περιφερειών που είχαν αρνητικό αποτύπωμα, όπως στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία.

Τρίτο και βασικότερο μήνυμα είναι η ανάγκη και το αίτημα των πολιτών να παράγουμε λύσεις και μία προοδευτική διέξοδο που μπορεί να βελτιώσει την καθημερινή τους ζωή αλλά και να προσφέρει ελπίδα και προσδοκίες για το μέλλον. Προτάσεις δηλαδή και σε επίπεδο προσώπων αλλά και σε επίπεδο πολιτικής και κυβερνησιμότητας. Η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε αυτή την κατεύθυνση είναι μεγάλη και οφείλουμε να την αναλάβουμε.

Οι πολίτες απάντησαν τέλος τόσο στην κυβερνητική αλαζονεία, όσο και στους εκβιασμούς κυβερνητικών στελεχών που έφτασαν να συνδέουν την κατανομή πόρων στην αυτοδιοίκηση με την επιλογή συγκεκριμένων προσώπων που στήριξε η Νέα Δημοκρατία.

Για αυτό επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης να δηλώσει απόψε το αυτονόητο. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους νέους εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες. Οι εκβιασμοί όμως δεν θα ξεχαστούν και θα η κυβέρνηση θα κληθεί να απολογηθεί και για αυτό το θέμα.

Αυτό που προέχει, και από τη μεριά των νέων αιρετών οργάνων της αυτοδιοίκησης αλλά και από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των υπολοίπων προοδευτικών κομμάτων, είναι να δώσουμε προοπτική και λύσεις στις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας. Και από τη μεριά μας αυτό αποτελεί ξεκάθαρη δέσμευση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα