Φοβούνται χτύπημα των Anonymous τη βραδιά των εκλογών

Φοβούνται χτύπημα των Anonymous τη βραδιά των εκλογών

Με τον φόβο των Anonymous ενόψει εκλογών το υπουργείο Εσωτερικών. Διαβάστε για τις προσπάθειες να προστατευτεί το ηλεκτρονικό σύστημα

Σε συναγερμό βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. υπό τον φόβο μαζικής επίθεσης των Anonymous στο σύστημα μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων από το υπουργείο Εσωτερικών.

Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επιτελείς του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με "Το Βήμα", πραγματοποιούν τα τελευταία 24ωρα συνεχείς συσκέψεις προκειμένου να θωρακίσουν το ηλεκτρονικό σύστημα μετάδοσης των αποτελεσμάτων, ενώ εξετάζουν τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση που υπάρξουν καίρια "ηλεκτρονικά πλήγματα" στο σύστημα.

Στενά παρακολουθεί την προσπάθεια προστασίας του ηλεκτρονικού συστήματος του Υπουργείου Εσωτερικών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

"Ξέρουμε ότι η μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων την ερχόμενη Κυριακή είναι μια τεράστια ευκαιρία για τους "Αnonymous" ώστε να πραγματοποιήσουν το πιο θεαματικό χτύπημά τους μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών", αναφέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Επισημαίνουν ότι διαθέτουν σχετικές πληροφορίες και αυτό, όπως σημειώνουν, είναι κάτι που φοβούνται πολύ. "Το σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο για να αποφεύγει επιθέσεις χάκερ μεγάλου βεληνεκούς. Ομως αυτό αποτελεί μια πρόκληση για τους "Anonymous", υπογραμίζουν.

Η ΕΛ.ΑΣ και το υπουργείο Εσωτερικών θα βρίσκεται σε επιφυλακή για ηλεκτρονική επίθεση στο σύστημα μετάδοσης των αποτελεσμάτων από το Σάββατο, ενώ θα τεθεί σε εφαρμογή ειδικό σύστημα αλληλοενημέρωσης και άμεσης απόκρισης σε περίπτωση που εντοπισθεί κάποιο "ύποπτο" ηλεκτρονικό ίχνος, ώστε να προληφθεί οποιαδήποτε ενέργεια.

SHARE:

24Media Network