Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο NEWS 24/7: Κατακερματισμένες εκλογές – Συζήτηση με λογική αγέλης

Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο NEWS 24/7: Κατακερματισμένες εκλογές – Συζήτηση με λογική αγέλης
Γαβριήλ Σακελλαρίδης

"Ακόμα δεν ξέρουμε τι συζητήθηκε σ' αυτές τις εκλογές" ανέφερε ο διευθυντής του ETERON - Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή στην εκπομπή του NEWS 24/7.

Για περίεργες και κατακερματισμένες εκλογές έκανε λόγο ο διευθυντής του ETERON – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή, Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην προεκλογική εκπομπή του NEWS 24/7 την Πέμπτη (18/05).

Είναι περίεργες εκλογές, δεν είναι τόσο βουβές. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι ότι είναι κατακερματισμένες. Υπάρχουν πολλά θέματα, μικρότερης σημασίας και γίνεται η συζήτηση με μια λογική αγέλης. Δεν έχει μείνει τι συζητήθηκε σε αυτές τις εκλογές. Μιλάμε δηλαδή δηλαδή σχέδιο Δήμητρα, τι έγινε το 2015, αν θα κατέβει το κόμμα κασιδιάρη, ακόμα δεν ξέρουμε τι συζητήθηκε σ’ αυτές τις εκλογές δήλωσε ο κ. Σακελλαρίδης.

Και συνέχισε: “Φαίνεται ότι υπάρχει μια τάση να δοθεί μάχη στο κέντρο. Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η διάκριση δεξιάς και αριστεράς δεν είναι καθοριστική στο πολιτικό σύστημα. Σε αυτές τις εκλογές η διάκριση δεξιάς-αριστεράς παραμένει και είναι υπαρκτή με άλλου τύπου αποχρώσεις. Υπάρχουν θέματα με την ταυτότητα των κομμάτων, την ιδεολογία. Αν πας να προσθέσεις πολλά πράγματα μαζί, μπορείς στο τέλος και να μειώσεις“.

Στην ίδια συζήτηση συμμετείχε και ο δημοσιογράφος και συντονιστής των project του ETERON, Γιάννης Αλμπάνης, ο οποίος ερωτηθείς να βάλει έναν τίτλο στην πολιτική ειδησεογραφία της ημέρας, απάντησε: “Ο Κατρούγκαλος επιχείρησε buzzer beater στο καλάθι του“.

Ο κόσμος είναι αποστασιοποιημένος και από τον ίδιο τον πολιτικό διάλογο, δεν μιλάει, δεν εκφράζεται, ο περισσότερος κόσμος θα ψηφίσει ενάντια σε ένα κόμμα και όχι υπέρ” σχολίασε. Και συνέχισε: “Η επικαιρότητα πιάνεται από τα social media και διαρκεί όσο η μνήμη του χρυσόψαρου. Αυτό το μπάχαλο με την ατζέντα είναι μεγάλη επιτυχία της ΝΔ, οτιδήποτε άλλο εκτός από τα πεπραγμένα της“.

Καταλήγοντας έκανε λόγο για αυξημένη πόλωση και “Αυτό που έδειξαν οι έρευνες είναι ότι η εκλογική επιτυχία του Μητσοτάκη το 2019 δεν αποτελεί αντικατοπτρισμό μιας πραγματικής στροφής της κοινωνίας αλλά αποτέλεσμα της φθοράς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ“.

Παρακολουθήστε όλη την εκπομπή του NEWS24/7

Εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις, για την εκλογική αναμέτρηση

Πού Ψηφίζω: Μάθε πού ψηφίζεις, βρες το εκλογικό σου διαμέρισμα

Αποτελέσματα Εκλογών 2023: Αναλυτικά τα αποτελέσματα με χάρτη επικράτειας και περιφερειών για τις εθνικές εκλογές 2023

Pollitics – Όλες οι δημοσκοπήσεις σε μία σελίδα με αναλυτικά γραφήματα

Live Εκπομπή εκλογών 2023: Δες τις εκλογές αλλιώς

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα