Γρηγόρης Δημητριάδης: Το δεξί χέρι του Μητσοτάκη και κλειδοκράτωρ του Μαξίμου

Γρηγόρης Δημητριάδης: Το δεξί χέρι του Μητσοτάκη και κλειδοκράτωρ του Μαξίμου
O Γρηγόρης Δημητριάδης

Ποιος είναι ο 39χρονος δικηγόρος και ανιψιός του νέου πρωθυπουργού, που θα είναι ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου και είναι ήδη εδώ και καιρό άνθρωπος "ειδικών αποστολών".

Τα κλειδιά του Μεγάρου Μαξίμου κρατά πάντοτε ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου και για το ρόλο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης προορίζει το Γρηγόρη Δημητριάδη, τον αναμφισβήτητα πιο στενό του συνεργάτη.

Ο 39χρονος δικηγόρος με σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία είναι ανιψιός του νέου πρωθυπουργού, όμως ο ρόλος του δεν έχει να κάνει απλά με τη συγγενική τους σχέση. Ο γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη και του δικηγόρου Σπύρου Δημητριάδη, ήταν το αγαπημένο εγγόνι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και είναι εδώ και χρόνια ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, το δεξί του χέρι όπως λένε πολλοί και ο άνθρωπος των “ειδικών αποστολών”.

Διατηρεί δικηγορική εταιρεία στο Κολωνάκι με ειδίκευση στο εταιρικό και εμπορικό δίκαιο και με πελάτες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της κοινής ωφέλειας, της ενέργειας, των μέσων ενημέρωσης, της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, των καταναλωτικών αγαθών,των ακινήτων, κατασκευαστικές, διαφημιστικές και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Είναι στο πλευρό του κ.Μητσοτάκη από το 2004, καθώς ήταν ένας από τους πρώτους του συνεργάτες όταν κατέβηκε για πρώτη φορά βουλευτής μαζί με τους Θανάση Νέζη και Ελπιδοφόρο Παπανικόλοπουλο, και έμεινε κοντά του και στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ως ειδικός σύμβουλος. Ηταν βεβαίως στην καμπάνια διεκδίκησης της ηγεσίας της ΝΔ και έτρεχε ουσιαστικά το γραφείο του κ.Μητσοτάκη, τον τελευταίο καιρό μαζί με το Στέλιο Πέτσα, ο οποίος επίσης θα βρίσκεται στο Μαξίμου, ενδεχομένως δε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Λέγεται πως ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να ανοίξει την πόρτα του γραφείου του κ.Μητσοτάκη όποτε θέλει, τόσο στενή είναι η σχέση τους. Και ήταν επίσης ο άνθρωπος που κατήρτισε τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Μετριοπαθής και κεντροδεξιός, θεωρείται ένας άνθρωπος που λειτουργεί πυροσβεστικά και χαρακτηρίζεται επίσης γεφυροποιός (εχει καλή σχέση και με τους σαμαρικούς και με τους καραμανλικούς) και πρόσωπο που φέρνει σε πέρας όποια αποστολή αναλαμβάνει. Από τη νέα του θέση θα έχει και νέες δύσκολες αποστολές, καθώς θα είναι ο άνθρωπος που ελέγχει ποιος φτάνει στον πρωθυπουργό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα