Η Γεννηματά ζητά από τον Παπανδρέου να διαλύσει το ΚΙΔΗΣΟ για να συνεργαστούν

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ  // 3Η ΜΕΡΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ  ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ //  (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ // 3Η ΜΕΡΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ // (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Διάλυση του ΚΙΔΗΣΟ και μη συμμετοχή του ίδιου στις εκλογικές λίστες φαίνεται να θέτει ως προαπαιτούμενο για συνεργασία η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Τι απαντά ο πρώην πρωθυπουργός με επιστολή του

Στον "πάγο" φαίνεται πως μπαίνει το πολιτικό φλερτ πρώην και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ εν όψει εκλογών, αφού φαίνεται πως είναι ισχυρές οι ενστάσεις από τη Χαριλάου Τρικούπη στην επιστροφή Παπανδρέου. Τις πρώτες δηλώσεις ενότητας και "ενιαίου μετώπου" της κεντροαριστεράς, διαδέχτηκαν ενστάσεις σε ό, τι αφορά στη συμμετοχή του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου στα ψηφοδέλτια των εκλογών.

Με επιστολή, απάντηση, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ διαπιστώνει πως τις ενστάσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ενστερνίζεται και η ίδια η Φώφη Γεννηματά. Όπως μάλιστα σημειώνει ο όρος για τη συνεργασία δεν ήταν απλά ο αποκλεισμός του ίδιου, αλλά και η διάλυση του ΚΙΔΗΣΟ.

Διαβάστε την επιστολή Παπανδρέου:

Αγαπητή Φώφη,

Είναι γνωστό ότι από καιρό το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και εγώ προσωπικά, έχουμε επισημάνει την ανάγκη συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων που ανήκουν στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, για το καλό πρωτίστως της χώρας, αλλά και για τη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος.

Με χαρά ακούσαμε να ανακοινώνεις την Κυριακή 23 Αυγούστου, ότι συμμερίζεσαι τις ίδιες απόψεις και βρίσκεις αναγκαία την συμπόρευση κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων του προοδευτικού χώρου. Η έναρξη διαλόγου δημιούργησε εύλογες προσδοκίες σε ένα ευδιάκριτο τμήμα των πολιτών.

Διαπιστώσαμε, δυστυχώς, από την επόμενη ημέρα ότι σειρά στελεχών του ΠΑΣΟΚ τάχθηκαν δημοσίως εναντίον της θετικής αυτής προοπτικής, θέτοντας όρους που υπονομεύουν αυτή την προσπάθεια.

Παρά ταύτα επιμείναμε.  Στις μεταξύ μας επικοινωνίες διαπίστωσα ότι τους ίδιους όρους για τη διάλυση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και τον  δικό μου αποκλεισμό έθεσες και εσύ προσωπικά προκειμένου να συνεχιστεί το εγχείρημα.

Είναι προφανές ότι τέτοια  προαπαιτούμενα δεν βοηθούν  στην επιτυχία του διαλόγου,  τη στιγμή μάλιστα που σε αυτόν συμμετέχουν και άλλα κόμματα τα οποία δεν θα έπρεπε να τα αγνοούν.

Παρόλα αυτά, την τελική απόφαση του Κινήματος μας δεν θα λάβει ένα πρόσωπο, αλλά δημοκρατικά η Συνδιάσκεψη μας που συνέρχεται το Σάββατο 29 Αυγούστου.

Φιλικά

Γιώργος  Α. Παπανδρέου        

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, Κίνημα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κοινή εκλογική κάθοδος ΠΑΣΟΚ - ΚΙΔΗΣΟ; Θετικά βλέπει ο Παπανδρέου το κάλεσμα της Γεννηματά

SHARE:

24Media Network