Η ΝΔ 'κλέβει' στελέχη από το Ποτάμι, με το οποίο ανταγωνίζεται για τη φιλελεύθερη ψήφο

Η ΝΔ 'κλέβει' στελέχη από το Ποτάμι, με το οποίο ανταγωνίζεται για τη φιλελεύθερη ψήφο

Μία ημέρα πριν την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του Ποταμιού, έξι μεσαία στελέχη του κόμματος ανακοίνωσαν τη στήριξη τους στην αξιωματική αντιπολίτευση, με αναφορές στο μεσαίο χώρο

Μία ημέρα πριν την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του Ποταμιού, έξι μεσαία στελέχη του κόμματος ανακοίνωσαν τη στήριξη τους στη Νέα Δημοκρατία, μετά από συνάντηση με το γραμματέα της γαλάζιας πολιτικής επιτροπής Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Πρόκειται για τους:

Φιλιππίδη Αλέξανδρο, Πανελλήνια Επιτροπή Ποταμιού

Κεχαγιόγλου Ελευθέριο, Εμπειρογνώμονα Τομέα Νησιωτικής πολιτικής Ποταμιού

Βλάχο Πασχάλη, Συντονιστή Τομέα Οικονομικών Ποταμιού

Παπακωνσταντίνου Σωτήριο, Συντονιστή Α΄ Πειραιώς Ποταμιού

Λυμπερόπουλο Βασίλειο-Παναγιώτη, Συντονιστή Τομέα Ασφάλισης Ποταμιού

Σεμιτέλο Ευστάθιο, Εμπειρογνώμονα Τομέα Δημόσιας Διοίκησης Ποταμιού

Η ΝΔ και το Ποτάμι ανταγωνίζονται για τη φιλελεύθερη και κεντρώα ψήφο. Αυτή τη φορά όμως σε αντίθεση με τον Ιανουάριο όταν η ΝΔ είχε σημαντικές και εν πολλοίς καθοριστικές απώλειες προς το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, οι γαλάζιοι ελπίζουν πως θα περιοριστούν οι διαρροές ή ίσως και να αντιστραφεί η φορά. Η εικόνα μίας αναμέτρησης- ντέρμπι και η αλλαγή ηγεσίας, εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να συμβάλουν προς αυτό.

Χαρακτηριστικό είναι πως τα έξι στελέχη σε δήλωση τους τόνισαν την ανάγκη να μην είναι ξανά πρώτος στις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας (διαφωνώντας προφανώς με το ότι ο κ.Θεοδωράκης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ) και αναφέρθηκαν στο μεσαίο χώρο και στην ανάγκη συνεργασίας όλων των μεταρρυθμιστικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Ολόκληρη η δήλωση των έξι έχει ως εξής:

«Είμαστε απλοί εργαζόμενοι πολίτες. Είμαστε επαγγελματίες της ζωής, όχι της πολιτικής. Η κρίση μάς πλήγωσε, αλλά το επτάμηνο «αριστερό» πείραμα μάς αποτελειώνει. Δεν αντέχουμε τα capital controls που διαλύουν την επαγγελματική μας ζωή. Δεν θέλουμε να το ξαναζήσουμε.

Αρχικά στρατευθήκαμε με το Ποτάμι. Αυτή τη στιγμή όμως προέχει το ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα, έστω και με μια ψήφο διαφορά. Δεν μπορούμε να ξαναδώσουμε στον απερχόμενο πρωθυπουργό την πρώτη θέση και άρα την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων που μας οδήγησαν ένα εκατοστό πριν την καταστροφή.

Σήμερα όσο ποτέ απαιτείται συναίνεση και ευρύτερη συνεργασία όλων των μεταρρυθμιστικών, φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Αυτή τη συνεργασία μπορεί να τη διασφαλίσει μόνο η πρώτη θέση της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές.

Η χώρα παραπαίει. Απαιτείται πλέον διακυβέρνηση.

Απαιτείται πλέον ένα μικρότερο και κυρίως πιο παραγωγικό κράτος.

Απαιτείται απελευθέρωση της πραγματικής, της δημιουργικής οικονομίας, της ζωτικότητας των Ελλήνων από τα ασφυκτικά δεσμά ενός παμπάλαιου, απολιθωμένου κράτους.

Δεν μπορεί αυτή η μεγάλη αλλαγή να γίνει με επικεφαλής ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε αυτή. Δεν μπορεί να γίνει με ιδεοληπτικούς αριστερούς στο τιμόνι. Δεν μπορεί να γίνει με ορκισμένους κρατιστές.

Μπορεί να γίνει μόνο με σύμπραξη ΟΛΩΝ των δυνάμεων του μεσαίου χώρου, όλων των ανθρώπων της πραγματικής οικονομίας.

Δεν επιδιώκουμε θέση σε λίστες και κομματικά παιχνίδια. Θέλουμε να εισφέρουμε με την πρακτική και θεωρητική μας γνώση στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της χώρας. Συνεργαζόμαστε για την παραγωγή επεξεργασμένων πολιτικών, με επιστημονικό τρόπο, και τη δημιουργία μιας νέας γενιάς πολιτικών στελεχών του μεσαίου, μεταρρυθμιστικού χώρου.

Τα ψέματα τελείωσαν. Η καταστροφή παραμονεύει. Η απελθούσα κυβέρνηση δοκιμάστηκε και μας πήγε σε εφτά μήνες δυο χρόνια πίσω. Όχι άλλα πειράματα. Κοστίζουν σε δουλειές και γεννούν ανθρώπινη δυστυχία. Ήρθε η ώρα για το ΜΕΤΑ.

Ας βρούμε επιτέλους τα ελάχιστα που μας ενώνουν».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ποτάμι, Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network