Κανέλλη στο NEWS 247: Μας τα ‘παν κι άλλοι τα αντιδεξιά κάλαντα κι ύστερα πήγαν κι έγλειφαν εκεί που έφτυναν

Κανέλλη στο NEWS 247: Μας τα ‘παν κι άλλοι τα αντιδεξιά κάλαντα κι ύστερα πήγαν κι έγλειφαν εκεί που έφτυναν

Οι αγεφύρωτες διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ και η ψήφος στο ΚΚΕ. Τα χιλιοειπωμένα αντιδεξιά κάλαντα και η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής από το πολιτικό σύστημα. Διαβάστε τη συνέντευξη της Λιάνας Κανέλλη στο NEWS 247

“Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι ξόρκι. Μόνο μ’ αυτή δεν βγάζεις τα μάτια σου, για να σε λυπηθεί ο καπιταλισμός και να σε φωτίσει”, δηλώνει σε συνέντευξή της στο NEWS 247 η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Αθηνών, Λιάνα Κανέλλη.

Υπάρχει σήμερα “καθαρό” κόμμα; Γιατί θα πρέπει ο Έλληνας πολίτης να εμπιστευτεί με την ψήφο του το ΚΚΕ;

“Ξεκάθαρο είναι ένα κόμμα, που δεν αγοράζει και δεν εμπορεύεται ήρωες στους πάγκους της εκμεταλλευτικής αγοράς αραδιασμένους, αλλά τους γεννά απ’ τα σπλάχνα του. Το κόμμα του δε βλέπει καμιά προοπτική στην οικονομική τουριστική αξιοποίηση των Μακρονησιών και των Γκουαντάναμο. Τέτοιες μέρες, Τέτοια λόγια. Αλλά βλέπεις για ένα bonus αδειανό, για μιαν ωραία Ελένη Βρυξελλιωτισσα, πολλά γίνονται”, λέει μεταξύ άλλων.

Τι στοιχίζει στην Ελλάδα η παραμονή της στην Ευρωζώνη, σε τι διαφωνεί το ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ και τι καταλογίζει στον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη της Λιάνας Κανέλλη στο NEWS 247:

Κυρία Κανέλλη, γιατί ο ψηφοφόρος να δώσει την ψήφο του στο ΚΚΕ σε αυτές ειδικά τις εκλογές;

“Για να μην ψάχνει την επομένη την ψήφο του παραδομένη και υποχρεωμένη είτε στα ίδια με τους ίδιους, είτε στα ίδια με τους άλλους. Για να έχει την ελπίδα στην καρδιά του και στο μυαλό του και να μην την περιμένει στη διασταύρωση κάλπης και μπόνους. Για να μη γίνει το κίνημα κυβέρνηση του αντιπάλου και η επανάσταση πετυχημένη διαπραγμάτευση με τα πραγματικά αφεντικά. Με την ψήφο στο ΚΚΕ δεν εξαργυρώνεις τίποτα, αλλά εισπράττεις και την αξία και την υπεραξία της υποκειμενικής σου ευθύνης θετικά κι ελπιδοφόρα σε αρνητικές αντικειμενικές συνθήκες για το συλλογικό καλό. Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι ξόρκι. Μόνο μ’ αυτή δεν βγάζεις τα μάτια σου, για να σε λυπηθεί ο καπιταλισμός και να σε φωτίσει”.

Πώς μπορεί να φύγει το φθαρμένο πολιτικό σύστημα και να έρθει η αλλαγή, όταν βλέπουμε πρόσωπα να αλλάζουν κόμματα, που μάλιστα μέχρι πρότινος ανήκαν στον “αιώνιο αντίπαλο”; Υπάρχει σήμερα κάποιο κόμμα “καθαρό” που μπορεί να εμπιστευτεί ο Έλληνας πολίτης;

“Μπαίνουμε σε μια συζήτηση περί “καθαρότητας” άκρως επικίνδυνης σε ενοχές εικονικής πραγματικότητας. Παρά ταύτα, θα τα πατήσω τα κάρβουνα. Αλάθητο έχει ο Πάπας. Καθαρό είναι μόνον το νερό που πίνεται. Άφθαρτες είναι μόνον οι εικόνες των αγίων του καθενός και στις μέρες μας, αθάνατοι μόνον τα μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Καθαρό λοιπόν είναι ένα κόμμα απλώς ξεκάθαρο, ιδεολογικά και έμπρακτα. Το κόμμα που παρέμεινε ίδιο κι όταν το κήρυτταν νόμιμο κι όταν το κήρυτταν παράνομο οι επικυρίαρχοι αντίπαλοί του. Ξεκάθαρο είναι ένα κόμμα, που δεν αγοράζει και δεν εμπορεύεται ήρωες στους πάγκους της εκμεταλλευτικής αγοράς αραδιασμένους, αλλά τους γεννά απ’ τα σπλάχνα του. Το κόμμα του δε βλέπει καμιά προοπτική στην οικονομική τουριστική αξιοποίηση των Μακρονησιών και των Γκουαντάναμο. Τέτοιες μέρες, Τέτοια λόγια. Αλλά βλέπεις για ένα bonus αδειανό, για μιαν ωραία Ελένη Βρυξελλιωτισσα, πολλά γίνονται. Ξέρεις, οι κουκουέδες όταν ακούνε τραπεζίτες σφίγγουν τα σαγόνια τους, για να κρατήσουν τους δικούς τους στο στόμα τους. Αλλιώς, είναι πολύ καθαρό ότι η εργατική τάξη άμα θολώσει ξεδοντιάζεται και τους αφήνει τους τραπεζίτες της παρακαταθήκη σε θυρίδα τραπεζίτη”.

Η Ελλάδα πρέπει να μείνει πάση θυσία στην Ευρωζώνη ή μπορεί να σταθεί κι εκτός “στρούγκας”;

“Ανάμεσα σ αυτό το πάση και το θυσία την πατήσαμε. Και τώρα πια η ευρωζώνη ξέρουμε, πως δεν φύλαξε την παρθενιά του ευρωπαϊκού παραδείσου μας. Όσο μένουμε μέσα στη στρούγκα, τόσο θα επιμηκύνεται η προίκα που θα της δίνουμε για το γάμο που απέτυχε ή το διαζύγιο που κοστίζει ακριβά. Για να επιζήσουμε ανάμεσα στους λύκους του ενωμένου κεφαλαίου, θα ‘πρεπε ήδη να ξέρουμε, πως αυτό γίνεται μόνον έρποντας, γλείφοντας και δια των κερατών”.

Φοβάστε μήπως κατηγορηθεί το ΚΚΕ, ότι απέτρεψε το σχηματισμό μίας κυβέρνησης της Αριστεράς για πρώτη φορά στην Ελλάδα;

“Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Μας τα ‘παν κι άλλοι τα αντιδεξιά κάλαντα κι ύστερα πήγαν κι έγλειφαν εκεί που έφτυναν. Το παραμύθι κάποτε τελειώνει κι εν πάση περιπτώσει το ΚΚΕ δεν πούλησε ποτέ την ευτυχία για παραμύθι των δυστυχισμένων. Ειδικά σ αυτή την προεκλογική περίοδο άρχισαν να παίρνουν μυρωδιά κι οι πέτρες ότι η εμμονή στη δήθεν αριστερή απελπισία “τί θ’ απογίνουμε χωρίς το ΚΚΕ”, είναι περισσότερο δηλητήριο, παρά αντίδοτο για το εργατικό κίνημα…”

Έχετε εκφράσει στο παρελθόν αντιρρήσεις για τον “αριστερό” χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιες διαφορές ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ κάνουν το χάσμα αγεφύρωτο;

“Η αναγνώριση του χρέους. Το Μάαστριχτ. Το σύμφωνο σταθερότητας. Η χρηματοδοτούμενη από τις Βρυξέλλες ευρωπαϊκή αριστερά. Το ΝΑΤΟ. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των μονοπωλιακών συμφερόντων. Η ψευδαίσθηση ότι το κόκκινο αρκεί στην αφίσα. Και τέλος η τακτική, ότι για να μπεις στα αστικά σαλόνια χρειάζεσαι και μια τέως αριστερή περγαμηνή. Άσε που όπως είπε και στο ντοκυμαντέρ του ο Τσίπρας , ο φασίστας μπορεί να είναι απλώς psycho… Για τον κομμουνιστή, ο ναζί είναι ναζί κι ο φασίστας φασίστας, εργαλείο λογικής του καπιταλισμού”.

Στον Αλέξη Τσίπρα ως αρχηγό του κόμματος, τι καταλογίζετε σε επίπεδο ιδεολογίας και πολιτικής φιλοσοφίας;

“Όλα τα παραπάνω κι αυτά που θα φανούν από Δευτέρα”.

Στις δημοσκοπήσεις και η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται ακόμη να έχει σημαντικά ποσοστά. Είστε ικανοποιημένη από το πώς την αντιμετώπισε το πολιτικό σύστημα;

“Καθόλου. Οργισμένη είμαι. Την οχιά την πατάς στο κεφάλι, δεν κάθεσαι να τη βλέπεις ν’ αλλάζει πουκάμισα”.

* Η κα Λιάνα Κανέλλη είναι υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, στην Α’ Αθηνών

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα