Κλείνει και δεν κλείνει το θέμα της Προεδρίας για Αβραμόπουλο

Κλείνει και δεν κλείνει το θέμα της Προεδρίας για Αβραμόπουλο
Meeting between the Greek President Karolos Papoulias and the European Commissioner for Migration, Home Affairs and Citizenship, Dimitris Avramopoulos, in Athens, January 5, 2015 / , , , , 5 , 2015 Nick Paleologos / SOOC

Ο Επίτροπος διευκρίνισε μετά τη συνάντηση χθες με Σαμαρά ότι δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα, δεν απάντησε όμως φυσικά τι θα πράξει εάν του γίνει πρόταση, ακόμη και από το ΣΥΡΙΖΑ. Το Μαξίμου βέβαια ήθελε να κλείσει τα σενάρια. Διαβάστε το ρεπορτάζ του news247

Η χθεσινή συνάντηση του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε ως στόχο, σύμφωνα με την επιθυμία του Μαξίμου, να κλείσει τα σενάρια περί υποψηφιότητας του για την Προεδρία της Δημοκρατίας με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που η σχετική συζήτηση δεν έκλεισε τελείως.

Ο κ.Αβραμόπουλος με την ιδιότητα και του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εκλογές και διευκρίνισε ότι ποτέ δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα. Με τον τρόπο αυτό όμως δεν απαντά στο ερώτημα τι θα πράξει εάν του γίνει πρόταση μετά τις εκλογές. Δεν είναι γνωστό βέβαια ποιον θα προτείνει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει πρόσωπο από το χώρο της κεντροδεξιάς.

Το Μαξίμου από την πλευρά του εστίαζε στην κομματική ιδιότητα του κ.Αβραμόπουλου θέλοντας να διαλύσει κάθε συζήτηση, ενώ ο ίδιος στις δηλώσεις του τόνιζε ότι ως Επίτροπος ασκεί τα καθήκοντα του εξ ονόματος όλων των Ελλήνων πολιτών. Ο κ.Αβραμόπουλος, ο οποίος προτού δεχθεί την πρόταση από τον κ.Σαμαρά να μετακομίσει στην Κομισιόν ενδιαφερόταν να ήταν ο υποψήφιος της Ν.Δ για την Προεδρία της Δημοκρατίας, λειτουργεί άλλωστε πάντα περισσότερο με τη λογική του κεντρώου ή μεσαίου χώρου και πλέον θέλει να εμφανίζεται ως υπερκομματικός και λόγω της θέσης του. Με την ιδιότητα του απέχει επίσης από την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση, είναι όμως σαφές ότι εκ των πραγμάτων διαφωνούσε με τις δεξιές στροφές της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο πρωθυπουργός πάντως και οι συνεργάτες του έχουν ξεκαθαρίσει ότι η Ν.Δ -εφόσον κερδίσει τις εκλογές- θα προτείνει ξανά το Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα