Κοντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ΝΔ για απολύσεις στο δημόσιο

Κοντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ΝΔ για απολύσεις στο δημόσιο
Οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, γιορτάζουν την Δευτέρα 11 Μαϊου 2015, την επιστροφή στην εργασία τους με το νομοσχέδιο για το δημόσιο που ψηφίστηκε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει επιχείρηση λάσπης εναντίον του σε ό, τι αφορά 12 δημόσιους υπάλληλους που "επέστρεψαν στην εργασία τους", η ΝΔ μιλά για λασπολόγους σχετικά με τις δηλώσεις Μεϊμαράκη περί άχρηστων δημοσίων υπαλλήλων και οι ΑΝΕΛ κατηγορούν τον πρόεδρο της ΝΔ για κοινωνικό ρατσισμό

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στα κόμματα αυτό των δημοσίων υπαλλήλων στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Μια υπόθεση 12 ανθρώπων που επέστρεψαν στην εργασία τους μέσα στο καλοκαίρι και για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται για ρουσφέτι και μια δήλωση του προέδρου της ΝΔ περί “άχρηστων” δημοσίων υπαλλήλων άναψε φωτιά και έδωσε τροφή για εκατέρωθεν δηλώσεις.

Πολιτικά παιχνιδάκια καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Καινούρια εκστρατεία λάσπης» και «πολιτικά παιχνιδάκια» καταγγέλλει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με «ψευδή δημοσιεύματα περί δήθεν ρουσφετιών» που εμφανίζουν ως «προεκλογικό ρουσφέτι» την επιστροφή στις εργασίες τους 12 εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι το νομοθετικό και πολιτικό μήνυμα της απερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα, ότι «έκανε και θα συνεχίσει στο μέλλον να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για ν’ αποκαταστήσει τις αδικίες των προηγούμενων κυβερνήσεων προς τους Έλληνες πολίτες».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «με τον ν. 4325/2015 (ή νόμο Κατρούγκαλου όπως έγινε γνωστός) επέστρεψαν στις εργασίες τους πάνω από 4.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα» και ότι «η επιστροφή τους χαιρετίστηκε ως αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

«Κι όμως», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η επιστροφή 12, ακόμα, τον περασμένο Ιούλιο, αναδεικνύεται τις τελευταίες μέρες σε “προεκλογικό ρουσφέτι”, του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά σε μια καινούργια εκστρατεία λάσπης».

Πανικό στο ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν στη ΝΔ

“Είναι αναμενόμενο μέσα στον πανικό της η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να διαστρεβλώνει, να ρίχνει λάσπη και να δημιουργεί τεχνητή ένταση”, απαντά η ΝΔ σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει πως “δεν θα τους ακολουθήσει στον κατηγορικό δρόμο που επέλεξαν”.

Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΔ διευκρινίζει ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφέρθηκε επικριτικά αποκλειστικά και μόνο στους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους και σε κανένα άλλο.

“Πολλές φορές έχει καταστήσει σαφές ότι είμαστε μετωπικά αντίθετοι σε σκέψεις ρεβανσισμού. Σεβόμαστε τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων που ανταποκρίνονται στην αποστολή τους και θα προσπαθήσουμε να συντονίσουμε μαζί τους τη δράση μας για ένα κράτος λειτουργικό και φιλικό στον πολίτη που να σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων”, επισημαίνει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Το πρόσωπο του κυνισμού και του κοινωνικού ρατσισμού του Ευ. Μεϊμαράκη

“Πίσω από τα ψεύτικα χαμόγελα και τα «ψόφια κέφια» κρύβει το πρόσωπο του κυνισμού, της βαρβαρότητας και του κοινωνικού ρατσισμού ο κ. Μεϊμαράκης, φτάνοντας στο έσχατο σημείο να χαρακτηρίσει «άχρηστους», όσους απέλυσε η νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου από το δημόσιο, τους καθηγητές, τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες, δηλαδή τους ανθρώπους του μόχθου. Και ταυτίζεται απόλυτα με την πολιτική του προκατόχου του, του κ. Σαμαρά, όταν απειλεί ανενδοίαστα με νέες απολύσεις από το Δημόσιο” σημειώνουν σε ανακοίνωση τους οι ΑΝΕΛ επιτιθέμενοι με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του προέδρου της ΝΔ.

“Ας μην εγκαλεί ως «μνημονιακούς» τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ο υπέρ το δέον μνημονιακός κ. Μεϊμαράκης, που εκπροσωπεί αποκλειστικά το «χθες» στην πολιτική ζωή. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν γίναμε και ούτε θα γίνουμε ποτέ μνημονιακοί, όπως η Νέα Δημοκρατία των Σαμαρά-Μεϊμαράκη” συμπληρώνει η ανακοίνωση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα