Κουτσούμπας: Απαιτούμε πραγματικά δημόσιο δωρεάν νοσοκομείο

Διαβάζεται σε 6'
Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"
Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Με το Σωματείο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός συναντήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα τους.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (27/5) το Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός“, όπου συναντήθηκε με το Σωματείο των εργαζομένων και συζήτησε με τους εκπροσώπους του για τα προβλήματα στο νοσοκομείο.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Λουίζα Ράζου και Θοδωρής Χιώνης. Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Γιώργος Φερεντίνος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του “Ευαγγελισμού”, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα του προσωπικού και συνολικά στις σοβαρές ελλείψεις του δημοσίου συστήματος Υγείας.

«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή περισσότερο που βρίσκομαι μαζί σας. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε στον “Ευαγγελισμό”, σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις σας τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν παρόντες παντού όπου χρειάζεται να διεκδικούμε μαζί σας τα δίκαια αιτήματά σας» ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ έχει πλήρη συνείδηση της τεράστιας ηρωϊκής μάχης που δίνει το προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των βοηθητικών, για τους ασθενείς.

«Την ίδια στιγμή, ξέρουμε, ότι αυτή τη μάχη τη δίνετε μόνοι σας, μακριά από αυτό που θα έπρεπε να είναι το δημόσιο νοσοκομείο, χωρίς επαρκές ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, ενώ όσοι καλύπτουν κάποιες ανάγκες είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για να κρατούν όμηρους τους εργαζόμενους, λείπει βοηθητικό προσωπικό, λείπουν νοσηλευτές, λείπουν σύγχρονες και επαρκείς υποδομές και μηχανήματα και βέβαια όλα αυτά γίνονται με συνεχόμενες εφημερίες, χωρίς να έχει στοιχειώδη ξεκούραση ο γιατρός, και βεβαίως με κουτσουρεμένες μισθολογικές απολαβές από τα χρόνια της κρίσης που συνεχίζονται από όλες τις κυβερνήσεις, από όλα τα κόμματα, όποιες κι αν είναι οι διοικήσεις» πρόσθεσε.

«Αυτά πρέπει να τα ξέρει και να τα θυμάται ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, οι συνάνθρωποί μας που έρχονται εδώ για να γιατροπορευτούν και να φτιάξουμε ένα μέτωπο, μια κοινωνική συμμαχία ώστε να απαιτήσουμε πραγματικά δημόσιο δωρεάν νοσοκομείο και όχι τη συνεχή απαξίωσή του που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια όποιος κι αν είναι στη κυβέρνηση, όποιος κι αν είναι στην αντιπολίτευση με τις τεράστιες ελλείψεις και ανεπάρκειες που βάζουν σε κίνδυνο και τη ζωή των εργαζομένων στο νοσοκομείο, αλλά και τη ζωή των ανθρώπων που έρχονται εδώ για να γιατρευτούν» συμπλήρωσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι «για όλα αυτά, επειδή είμαστε και προεκλογικά αν και εμάς δεν μας ξέρετε μόνο σε προεκλογικές περιόδους είμαστε σταθερά εδώ στους αγώνες σας όλους τους μήνες του χρόνου, πρέπει να πούμε ότι τεράστια ευθύνη βρίσκεται στην ίδια την ΕΕ με τις οδηγίες, τις κατευθύνσεις και τα μέτρα που δίνει τα οποία υλοποιούνται μετά από τις κυβερνήσεις στα κράτη-μέλη, στα κοινοβούλια, όπως η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα φέρνει εδώ από το ευρωκοινοβούλιο και την Κομισιόν και τα υλοποιεί ως αντεργατικούς νόμους».

«Ήταν προαπαιτούμενο τα απογευματινά χειρουργεία, το “νόμιμο φακελάκι”, σε τελευταία ανάλυση, με τον εργαζόμενο και τη λαϊκή οικογένεια να βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να πληρώνει προκειμένου να χειρουργηθεί, και βάζει τον γιατρό να είναι σε αντίθεση με τον ασθενή. Αυτό το νοσοκομείο θέλουν και η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις και τα κόμματά τους. Όλα αυτά φαίνονται στις κατευθύνσεις όπου μιλούν για “αυτοχρηματοδοτούμενα νοσοκομεία”, μιλάνε για το φάρμακο εμπόρευμα, μιλάνε για τη λογική και τη ζυγαριά του “κόστους – οφέλους”, όπου τα πάντα είναι κόστος για τον εργαζόμενο λαό, γι’ αυτόν που θα πρέπει να απολαμβάνει, αλλά είναι όφελος για την εθνική οικονομία, που – παρεμπιπτόντως, να πούμε ξανά – πάει ως ζεστό χρήμα μόνο σε λίγους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».

«Η ΕΕ και η κυβέρνηση δεν λένε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης, αυτό το ζεστό χρήμα που δίνεται απ’ τον ιδρώτα των φορολογουμένων της χώρας μας, πάει για χρηματοδότηση των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων, και στον τομέα της Υγείας. Είδαμε τον ρόλο που έπαιξαν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπου τα νοσοκομεία μας έγιναν νοσοκομεία μιας νόσου, του covid, και στέλνανε για τις υπόλοιπες ασθένειες στα ιδιωτικά νοσοκομεία για να θησαυρίζουν οι λίγοι έμποροι, αυτοί οι μεγάλοι έμποροι των ιδιωτικών μεγαθηρίων στην Υγεία» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην «πράσινη μετάβαση» επισήμανε οτι «η ΕΕ έχει να δώσει χρήματα για την “πράσινη” μετάβαση και τις ενεργειακές αναβαθμίσεις, όμως δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για να φτιαχτεί ένα δημόσιο νοσοκομείο, για να φτιαχτεί μια υποδομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, για να προσληφθούν γιατροί σε όλες τις ειδικότητες, να προσληφθούν νοσηλευτές» και έφερε ως παράδειγμα την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» με τα ράντζα στους διαδρόμους και την έλλειψη προσωπικού.

«Πολύ σωστά έγινε η αναφορά γι’ αυτήν την κατάπτυστη εγκύκλιο του υπουργείου σχετικά με τους VIP και την προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση τους, ενώ το σωστό και δίκαιο είναι να εξυπηρετούνται οι ασθενείς, είτε είναι γνωστές προσωπικότητες, είτε είναι απλός εργαζόμενος, απλός υπάλληλος, ένας αγρότης, ένας επαγγελματίας, μια γυναίκα, ένας φοιτητής να εξυπηρετούνται με βάση την προτεραιότητα του περιστατικού. Σ’ αυτό πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι» τόνισε.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «τα ζητήματα της Υγείας, η αναγκαιότητα ενός δημόσιου πραγματικά δωρεάν συστήματος υγείας που θα είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού να γίνουν κριτήριο ψήφου στις ευρωεκλογές. Για το τι έκανε η ΕΕ και το τι έκαναν όλες οι κυβερνήσεις, η ΝΔ και όλα τα κόμματα της υπόλοιπης αντιπολίτευσης σχετικά με το δημόσιο τομέα Υγείας. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα ζητήματα γιατί από κοντά και μαζί έρχεται η ακρίβεια, η παιδεία και η μόρφωση των παιδιών μας, οι χαμηλοί μισθοί και συντάξεις και οι υπέρογκοι φόροι είτε άμεσοι, είτε έμμεσοι».

«Θυμόσαστε τότε που έλεγαν οι κρατικοί παράγοντες, οι υπουργοί εν μέσω πανδημίας covid να βγούμε στα μπαλκόνια να χειροκροτήσουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές για τον ηρωικό αγώνα που δίναν εκείνες τις δύσκολες ημέρες και τώρα να απευθύνονται σε εσάς και να σας λένε “κάφρους” και “ανθρωπάκια”. Λέξεις απαράδεκτες που πρέπει να επιστραφούν στον ίδιο το σημερινό υπουργό Υγείας» τόνισε.

Κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ «για να δυναμώσει η φωνή που και μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, αλλά κυρίως στους δρόμους του αγώνα, να δυναμώσει αυτή η δύναμη που θα παλέψει μαζί σας για να γίνουν πράξη όλα τα οράματα, όλες οι διεκδικήσεις, όλα αυτά που έχουμε ανάγκη σαν λαός και σαν χώρα, για να ζούμε με αξιοπρέπεια, με το κεφάλι ψηλά. Χωρίς το άγχος για το πώς θα πάω στο νοσοκομείο και τι θα γίνει εκεί, τι θα χρειαστεί να πληρώσω αν θα βρω τον γιατρό, πότε θα μου βάλει το ραντεβού γιατί δεν υπάρχουν γιατροί, να περιμένω εξάμηνο και χρόνο».

«Δυναμώστε τη δύναμη που θα είναι μαζί σας και την επόμενη ημέρα, το ΚΚΕ. Γιατί μετά τις 9 του Ιούνη υπάρχει και η 10η του Ιούνη και νέα αντιλαϊκά μέτρα υπάρχουν στα συρτάρια και της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων» κατέληξε στην παρέμβασή του ο Δ. Κουτσούμπας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα