Κουτσούμπας: Ο λαός να μην εγκλωβιστεί στην αντιπαράθεση παλιού – νέου

Κουτσούμπας: Ο λαός να μην εγκλωβιστεί στην αντιπαράθεση παλιού – νέου
ΑΘΗΝΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΓ ΚΚΕ.(Eurokinissi-ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Ευρωκίνηση

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ θεωρεί ότι 3ο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν οφείλεται σε ανικανότητα ή κακή διαπραγμάτευση, αλλά στην πολιτική της, προσθέτοντας ότι η στρατηγική και οι παραδοχές του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούσαν μαθηματικά σε αυτό

Την εκτίμηση ότι υπάρχει η αντικειμενική βάση, από όσα κόμματα ψήφισαν τα μνημόνια, για τη δημιουργία τόσο κυβέρνησης, όσο και «μεγάλου συνασπισμού» εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, «η αστική τάξη είναι ενωμένη στον στόχο για μια ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πολιτικό βίο, προκειμένου να εφαρμόσει μέτρα που εξυπηρετούν την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και την ανταγωνιστικότητα τμημάτων του κεφαλαίου, ενώ ο λαός θα είναι το μόνιμο υποζύγιο».

Στο ερώτημα «Τσίπρας ή Μεϊμαράκης» ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ απάντησε ότι το δίλημμα αφορά τα κόμματά τους, ενώ αναφερόμενος στις διαφορές τους, τις εντόπισε σε ζητήματα διαχείρισης της κρίσης και σε ποια τμήματα του κεφαλαίου υπηρετούν.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι το 3ο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν οφείλεται σε ανικανότητα ή κακή διαπραγμάτευση, αλλά στην πολιτική της, προσθέτοντας ότι η στρατηγική και οι παραδοχές του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούσαν μαθηματικά σε αυτό. Κληθείς δε να απαντήσει αν θεωρεί το 3ο Μνημόνιο ως το χειρότερο, είπε ότι είναι έτσι όχι μόνο διότι περιέχει σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, αλλά κυρίως διότι προστίθεται στα δύο προηγούμενα και στους 500 περίπου εφαρμοστικούς νόμους τους που έμειναν ανέγγιχτοι.

Κάλεσε δε τον λαό να μην εγκλωβιστεί στην αντιπαράθεση «παλιού» – «νέου» και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ όχι μόνο παρακολουθεί τις εξελίξεις αλλά και συνεχώς ανανεώνει τις επεξεργασίες του και τις δυνάμεις του.

Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι με το Grexit «δεν έχουμε τελειώσει», καθώς υπάρχουν και κυβερνήσεις και τμήματα του κεφαλαίου στην Ε.Ε. που έχουν ως προσανατολισμό τους τον πειραματισμό με χώρες που θα είναι εκτός Ευρωζώνης, αλλά εντός Ε.Ε., με δικό τους ή με διπλό νόμισμα.

Ερωτηθείς για τη «Λαϊκή Ενότητα», είπε ότι οι προτάσεις της «είναι οι γνωστές προτάσεις εντός του καπιταλιστικού πλαισίου και της Ε.Ε. και οδηγούν σε αδιέξοδο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα