ΛΑ.Ε.: Ο Δραγασάκης υποβάλει διαπιστευτήρια για πρωθυπουργός οικουμενικής κυβέρνησης

ΛΑ.Ε.: Ο Δραγασάκης υποβάλει διαπιστευτήρια για πρωθυπουργός οικουμενικής κυβέρνησης
European Union Summit Meeting in Brussels, Belgium on June 22, 2015. / , 22 2015. Sooc

Για μετάλλαξη του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ σε νεομνημονιακό κόμμα κάνει λόγο η Λαϊκή Ενότητα ο Γιάννης Δραγασάκης προχώρησε σε μια εντυπωσιακή «αυτοκριτική», που ασφαλώς θα χαροποιήσει την κ. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε.

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στον Γιάννη Δραγασάκη εξαπέλυσε η ΛΑ.Ε. με ανακοίνωσή της στην οποία κάνει λόγο για σαφή μετάλλαξη του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ σε νεομνημονιακό κόμμα. Η δήλωση έγινε με αφορμή τη δήλωση του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης περί “δαιμονοποίησης του μνημονίου” ακόμη και από τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν.

“Ο Γιάννης Δραγασάκης προχώρησε σε μια εντυπωσιακή «αυτοκριτική», που ασφαλώς θα χαροποιήσει την κ. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε. «Και με τη δική μας ευθύνη, ως αντιπολίτευση παλαιότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε συμβάλει και εμείς στο να δαιμονοποιηθεί το μνημόνιο ως λέξη».” σημείωσε η ανακοίνωση.

“Είναι πραγματικά θλιβερό ο αντιπρόεδρος της προηγούμενης κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα να μιλάει σε μια γλώσσα που προσομοιάζει με εκείνη των δανειστών. Δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι με αυτό τον τρόπο ο Γιάννης Δραγασάκης υποβάλλει, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, διαπιστευτήρια για πρωθυπουργός μιας αυριανής οικουμενικής κυβέρνησης, αξίωμα για το οποίο τον είχε προτείνει ο κ. Μεϊμαράκης” συμπληρώνει η ανακοίνωση.

“Σε κάθε περίπτωση, τα συμπεράσματα προκύπτουν αβίαστα. Είναι πλέον ηλίου φαεινότερον ότι η ηγεσία του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει ένα δρόμο χωρίς επιστροφή. Καλούμε όλους τους αριστερούς και προοδευτικούς ανθρώπους να ενισχύσουν αποφασιστικά τη Λαϊκή Ενότητα, ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές ή αμφιβολίες τους, αν δεν θέλουν να ολοκληρωθεί η ταπείνωση και να μείνει ορφανή η ελπίδα για ανατροπή των μνημονίων” ολοκλήρωνε η Λαϊκή Ενότητα.

Για διαστρέβλωση δηλώσεων του Γ. Δραγασάκη κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Εξαιτίας μιας εσκεμμένης προσπάθειας διαστρέβλωσης σημερινών δηλώσεων του Γ.Δραγασάκη, με πρακτικές που θυμίζουν “μονταζιέρα” και προέρχονται ακόμα και από προσδιοριζόμενα ως νέα κόμματα, πρέπει να σημειώσουμε τα εξής: Σε πρωινή συνέντευξη του στον RealFm97,8 ειπώθηκε μεταξύ άλλων: «Και με τη δική μας ευθύνη, ως αντιπολίτευση παλιότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε συμβάλει και εμείς στο να δαιμονοποιηθεί το μνημόνιο ως λέξη. Το μνημόνιο είναι ένας τύπος συμφωνίας. Άρα τυπικά αυτό που έχουμε είναι ένα νέο μνημόνιο, αλλά ως περιεχόμενο αν το δούμε έχει μεγάλες διαφορές». (ηχητικό από 5:15-6:50 → http://www.real.gr/audiofiles/443797.mp3)

Είναι ξεκάθαρο ότι η αναφορά αυτή είχε σκοπό ακριβώς να καταδείξει τη διάκριση μεταξύ μορφής και ουσίας και την ανάγκη να κατανοήσουμε τις σημαντικές διαφορές της συμφωνίας στην οποία καταλήξαμε με τα προηγούμενα Μνημόνια, και όχι προφανώς να “εξευγενίσει” τα Μνημόνια.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα