Λαφαζάνης: Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι πανίσχυρη στις κάλπες

Λαφαζάνης: Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι πανίσχυρη στις κάλπες
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης παρουσιάζει το βιβλίο του Νίκου Ιγγλέση με τίτλο "Η επανάσταση του GREXIT - Το σχέδιο" την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ από την κεντρική προεκλογική ομιλία του κόμματος στην Ομόνοια, αναφέρθηκε στις εκλογές της Κυριακής και τόνισε πως το δίλημμα των εκλογών δεν είναι Τσίπρας ή Μεϊμαράκης

“Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι πανίσχυρη στις κάλπες” δήλωσε απόψε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην πρώτη κεντρική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στην Αθήνα, στην πλατεία Ομονοίας.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ότι “το δίλημμα των εκλογών δεν είναι Τσίπρας ή Μεϊμαράκης”, τονίζοντας πως “οι δύο αυτοί συνέταιροι στην ψήφιση του μνημονίου θα είναι από τη Δευτέρα μαζί στην κυβέρνηση, με κολαούζους το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι”.

Το δίλημμα την Κυριακή των εκλογών, είπε ο κ. Λαφαζάνης, είναι “με τη Λαϊκή Ενότητα για μια αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία ή μνημόνια της ληστείας που θα εφαρμόζει η ΝΔ μαζί με έναν καινούργιο, μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ που έχει, πλέον, γίνει μεγάλη ΔΗΜΑΡ και ακολουθεί μια παρακμιακή πορεία ραγδαίας Πασοκοποίησης”.

Καλώντας τους συγκεντρωμένους να μην πιστεύουν στις δημοσκοπήσεις, προέβλεψε υψηλά ποσοστά για το κόμμα του, υπογραμμίζοντας πως “ισχυρή Λαϊκή Ενότητα σημαίνει την κατάρρευση των μνημονίων και των μνημονιακών στηριγμάτων τους” και πως “με μια ισχυρή Λαϊκή Ενότητα, η μνημονιακή συναίνεση και τα ίδια τα μνημόνια θα γίνουν αμέσως παρελθόν”.

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι η Λαϊκή Ενότητα “γεννήθηκε για να κρατήσει ζωντανό το μεγάλο λαϊκό και νεανικό ‘όχι’ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη, ενάντια στο ‘ναι’ της παράδοσης, της αναξιοπρέπειας, της ήττας και της ταπείνωσης” και πρόσθεσε: “Η ΛΑΕ γεννήθηκε για να συνεχίσει και θα συνεχίσει αυτό το ‘οχι’ μέχρι την τελική νίκη”.

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι διέψευσαν τις ελπίδες του λαού μας, γύρισαν την πλάτη στους μεγάλους ενωτικούς αγώνες της παράταξης και ακολούθησαν “κατά πόδας και με τα ίδια επιχειρήματα το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξαν το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ και το 2012 ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ σε βάρος του τόπου και του λαού”.

“Συνθηκολόγησαν και να παραδόθηκαν ταπεινωτικά, υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο. Παρέδωσαν το ‘όχι’ και τους αγώνες μας στη Μέρκελ και τον Σόιμπλε” πρόσθεσε και έστειλε το μήνυμά του λέγοντας: “Εμείς, όμως, ο αριστερός προοδευτικός αγωνιζόμενος λαός, νέα Βάρκιζα δεν υπογράψαμε, δεν παραδεχόμαστε ούτε θα υπογράψουμε”.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογράμμισε ακόμη πως η ΛΑΕ “δεν είναι το κόμμα της δραχμής”, όπως λένε οι αντίπαλοί της, σημειώνοντας:

“Για μας το νόμισμα δεν είναι φετίχ ούτε αυτοσκοπός, αλλά μέσο και εργαλείο. Άλλοι είναι που έχουν μετατρέψει το ευρώ σε θρησκεία, σε σκληρό ταξικό πρόγραμμα, σε άγριο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο και κοινωνικό οδοστρωτήρα”.

“Εμείς -είπε- φιλοδοξούμε να γίνουμε το ταξικό πατριωτικό αντιμνημονιακό μέτωπο για την εργατική τάξη και το λαό. Είμαστε το μέτωπο για την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών. Το μέτωπο για την παραγωγική ανάπτυξη. Το μέτωπο για την κοινωνική δικαιοσύνη. Το μέτωπο ενάντια στη λιτότητα και τη φορολεηλασία των μικρομεσαίων στρωμάτων. Το μέτωπο ενάντια στο ξεπούλημα της χώρας και την εθνική υποτέλεια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα