Με θετική ατζέντα, από το Περιστέρι στις κάλπες, ο Μητσοτάκης

Φωτό αρχείου: Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης
Φωτό αρχείου: Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα εστιάσει μέχρι την Κυριακή στο γαλάζιο πρόγραμμα, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την αντιπαράθεση με Τσίπρα. Γιατί επέλεξε η ομιλία της Αθήνας να πραγματοποιηθεί στο Περιστέρι και η συνέχεια του ανοίγματος στη βάση του ΚΙΝΑΛ

Μία φράση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη τη Δευτέρα από την Πάτρα, πως θα αφήσει πίσω του τον Αλέξη Τσίπρα τις ημέρες που απομένουν μέχρι τις ευρωεκλογές, ήταν ενδεικτική της στρατηγικής που θα ακολουθήσει στην τελική ευθεία για τις κάλπες.

Μέχρι την Κυριακή ο κ.Μητσοτάκης θα προβάλλει μία θετική ατζέντα, εστιάζοντας το λόγο του κυρίως στο γαλάζιο πρόγραμμα και αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την αντιπαράθεση με το ΣΥΡΙΖΑ και την προσωπική σύγκρουση με τον πρωθυπουργό, αν και βεβαίως δε θα αφήνει αναπάντητες τις επιθέσεις.

Με τον τρόπο αυτό θέλει να αποφύγει την παγίδα της πόλωσης που ενέχει τον κίνδυνο συσπείρωσης του κυβερνώντος κόμματος και να θέσει εκείνος την ατζέντα των τελευταίων ημερών με έμφαση στη μείωση της φορολογίας, την ασφάλεια και περισσότερες επενδύσεις για περισσότερες και καλές δουλειές.

Σε αυτό το τρίπτυχο και ειδικά στο τρίτο σκέλος αναμένεται να εστιάσει και κατά την αποψινή ομιλία του στο Περιστέρι. Ο κ.Μητσοτάκης επέλεξε η κεντρική συγκέντρωση της Αθήνας να πραγματοποιηθεί σε μία γειτονιά της Δυτικής Αττικής, η οποία το 2015 είχε αποδειχθεί προνομιακή περιοχή για το ΣΥΡΙΖΑ. Και η ομιλία του πραγματοποιείται στον απόηχο των επιθέσεων που δέχθηκε από το κυβερνών κόμμα περί επταήμερης εργασίας και για την αναφορά στον ψυκτικό από το Περιστέρι. Σύμφωνα με γαλάζια στελέχη ωστόσο, ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε το Περιστέρι ως τον τόπο της μεγάλης προεκλογικής συγκέντρωσης της Αθήνας συνειδητά, καθώς ήταν η περιοχή στην οποία αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους από τότε που εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Β΄Αθηνών. Στο Περιστέρι εξάλλου είχε πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τις γυναίκες, στην οποία ο κ.Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει τη δέσμευση του πως κανένα παιδί με κυβέρνηση ΝΔ δε θα μείνει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Και έχει επίσης δηλώσει ότι θα ιδρύσει ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα, αρχής γενομένης από το Περιστέρι για να έχουν περισσότερες ευκαιρίες τα παιδιά από λιγότερο προνομιούχες περιοχές.

Από το Περιστέρι εξάλλου ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται εμμέσως πλην σαφώς να απαντήσει και στο δίλημμα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ “με τους πολλούς ή με τις ελίτ”. Ο κ.Μητσοτάκης έχει κατ επανάληψη δηλώσει πως εκείνος είναι με όλους, καθώς και ότι στόχος του είναι να ενώσει και όχι να διχάσει. Εξάλλου, συνεπής με την ιδεολογική του σκοπιά, επιμένει πως με την αύξηση των επενδύσεων θα δημιουργηθούν περισσότερες και καλύτερες δουλειές προς όφελος πρωτίστως των ανέργων και υποαπασχολούμενων, ενώ έχει μιλήσει για συμφιλίωση εργοδοτών- εργαζόμενων για το όφελος όλων.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση αποδίδουν προφανώς ιδιαίτερη σημασία στην αποψινή συγκέντρωση στο Περιστέρι και έχουν προβεί σε μεγάλη κινητοποίηση. Μάλιστα για τη διευκόλυνση των πολιτών που θα χρησιμοποιήσουν το Μετρό, από τις 18:00 και μετά θα αναχωρούν συνεχώς λεωφορεία από τον σταθμό «Άγιος Αντώνιος» προς το κλειστό Περιστερίου, καθώς και μετά το τέλος της συγκέντρωσης για την επιστροφή τους. Όλοι οι βουλευτές και υποψήφιοι βουλευτές της Αττικής, τα κομματικά στελέχη και υποψήφιοι ευρωβουλευτές αναμένεται να δώσουν το παρόν. Αναμένεται επίσης δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Ο κ.Μητσοτάκης πάντως χθες από τη Γλυφάδα σχολίασε με χιούμορ το γεγονός ότι η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο Ανδρέας Παπανδρέου. “Ποιος θα το περίμενε ένας Μητσοτάκης να κάνει ομιλία σε ένα γήπεδο με την ονομασία “Ανδρέας Παπανδρέου!”. Αλλά η ζωή προχωράει!” είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στη θρυλική σύγκρουση του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Ο κ.Μητσοτάκης θέλησε με αυτό τον τρόπο να στείλει ένα νέο μήνυμα στους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους όπως έχει γράψει το News 24/7 θέλει να προσεγγίσει η ΝΔ, περιορίζοντας ταυτόχρονα τυχόν διαρροές του συγκεκριμένου εκλογικού σώματος προς το ΣΥΡΙΖΑ.

“Υποδεχόμαστε ανθρώπους που δεν μας ψήφισαν ποτέ στο παρελθόν, αλλά τώρα συμπορεύονται μαζί μας σε αυτή τη μεγάλη μάχη. Γιατί καταλαβαίνουν ότι η νίκη της ΝΔ θα είναι μια νίκη της Ελλάδος. Μια νίκη όλων των Ελλήνων” δήλωσε εξάλλου χθες ο κ.Μητσοτάκης και επανέλαβε με νόημα ότι “δεν είναι ώρα των ίσων αποστάσεων”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ευρωεκλογές 2019, Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Εκλογές 2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Εξαγγέλλω λίγα και καλά. Δεν με έχει κατηγορήσεις κανείς για ψεύτικες υποσχέσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στις 10:15 στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6

Ο Μητσοτάκης στη Γλυφάδα: Ποιος να το περίμενε να μιλάει ένας Μητσοτάκης σε γήπεδο "Ανδρέας Παπανδρέου"

Το νέο άνοιγμα Μητσοτάκη στη βάση του ΚΙΝΑΛ και το μήνυμα στους νεοδημοκράτες

SHARE: