Μητσοτάκης: Εξαγγέλλω λίγα και καλά. Δεν με έχει κατηγορήσεις κανείς για ψεύτικες υποσχέσεις

Μητσοτάκης: Εξαγγέλλω λίγα και καλά. Δεν με έχει κατηγορήσεις κανείς για ψεύτικες υποσχέσεις

Την επιθυμία του, το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου "να είναι τέτοιο ώστε να δρομολογηθούν άμεσα πολιτικές εξελίξεις", επαναδιατύπωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκπομπή Happy Day. Τι είπε για τη σχέση του με τη σύζυγό του, τις μνήμες από τον πατέρα του και τον αγώνα της μητέρας του

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί ταξική πολιτική, υπερφορολογεί τη μεσαία τάξη για να δώσει μετά επιδόματα» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Alpha και στην εκπομπή “Happy Day”. «Κανένας συνταξιούχος δεν θα αλλάξει την ψήφο του γιατί πήρε ένα επίδομα -και όχι την 13η σύνταξη- 5 μέρες πριν από τις εκλογές» εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι στόχος του είναι να μεγαλώσει η πίτα και η οικονομία και να μειωθεί η φορολογία.

«Εξαγγέλλω λίγα και καλά… δεν θα πω ψέματα, ούτε με έχει κατηγορήσεις κανείς για ψεύτικες υποσχέσεις» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε πως για τη φορολογία έχει δεσμευθεί για εισαγωγικό συντελεστή 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, για μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% για όλους και μείωση του φόρου επιχειρήσεων από το 28% στο 20%.

Δεσμεύθηκε ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και πως, σε συνεργασία με τους δήμους, θα δώσει κουπόνι 180 ευρώ για να έχουν πρόσβαση οι οικογένειες σε ιδιωτικούς σταθμούς. Όπως είπε, πιλοτικά θα εισαγάγει σύστημα που εφαρμόζεται σε χώρες του εξωτερικού με βρεφονηπιοκόμους που υποστηρίζουν τα παιδιά στο σπίτι.

Τόνισε πως το δημογραφικό αφορά και το έθνος και την οικονομία και ως βοήθημα θα δίνει για κάθε νέο παιδί που γεννιέται 2000 ευρώ για να καλύπτονται τα έξοδα του πρώτου- δεύτερου χρόνου.

Τόνισε πως τα πρώτα νομοσχέδια που θα ψηφίσει ως κυβέρνηση είναι για την οργάνωση του κράτους, τη φορολογική μεταρρύθμιση, την κατάργηση του ασύλου, ώστε να αποδοθούν τα πανεπιστήμια στους φοιτητές και τους καθηγητές, καθώς -όπως είπε- «δεν ανήκουν στους κουκουλοφόρους», αλλά και για τη μείωση της γραφειοκρατίας και διευκόλυνση των επενδύσεων».

O πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην εκπομπή “Happy Day” με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή σε μια πιο προσωπικού χαρακτήρα συνέντευξη και μετά από ερώτηση για τη σχέση του με την Μαρέβα, τόνισε ότι πέρασαν μια δύσκολη φάση από την οποία και οι δύο βγήκαν πιο ώριμοι.

«Η συμβουλή που θα τολμούσα να δώσω είναι ότι οι οικογένειες πρέπει να μένουν ενωμένες» είπε χαρακτηριστικά. «Είναι μια πετυχημένη επιχειρηματίας, έχει μια μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση και ακούω κάθε μέρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια μικρομεσαία επιχείρηση. Ξεκίνησε το brand από το μηδέν. Είναι ένας καλός άνθρωπος, νοιάζεται για τους ανθρώπους, γίνεται κομμάτια να βοηθήσει κόσμο και ταλαιπωρείται. Προσπαθεί συχνά να κρατήσει πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Δύο φορές την εβδομάδα θα φάμε μαζί στο σπίτι, βρέξει-χιονίσει. Προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα μαζί, ποδήλατο για παράδειγμα.»

Αποκάλυψε ότι η Μαρέβα είναι αυστηρή στο στυλιστικό θέμα, διαλέγει και του ψωνίζει τις γραβάτες. «Εγώ επιμένω στις γραβάτες» είπε με νόημα.

Ρωτήθηκε επίσης για το αν έχει γνωρίσει τα φλερτ που έχουν τα παιδιά του: «Ρωτήστε τη Σοφία και τον Κωνσταντίνο, αλλά γενικά είμαι χαλαρός» απάντησε, συμπληρώνοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Μαρέβα είχαν το «ρόλο του αυστηρού» στην οικογένεια. «Τα παιδιά είναι πολύ έξυπνα και προσπαθώ στα σημαντικά να είμαι εναρμονισμένος με την Μαρέβα».

«Δεν μας έχει τύχει, αλλά θα το αντιμετώπιζα με χιούμορ» απάντησε στην ερώτηση για το τι θα έκανε αν η κόρη του έφερνε στο σπίτι έναν νεαρό που δήλωσε ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση για το αν του λείπει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, απάντησε ότι νιώθει τυχερός που τον είχε κοντά και σε καλή κατάσταση υγείας μέχρι τα 99. «Είχα μια καταπληκτική σχέση, είπαμε όσα έπρεπε να πούμε, με καμάρωσε όταν έγινα πρόεδρος της ΝΔ και είμαι βέβαιος ότι από εκεί που είναι, με χαίρεται.»

Αποκάλυψε τέλος ότι η μητέρα του, Μαρίκα Μητσοτάκη, έφυγε από την Ελλάδα σε ηλικία 15 χρονών και πήγε στην Αμερική για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υγείας. «Έμεινε τρία χρόνια στο γύψο, από το γόνατο μέχρι το λαιμό. Ήταν όμως μια δυνατή γυναίκα και έκανε τέσσερα παιδιά. Έδωσε μεγάλο αγώνα να μιλήσει για τα άτομα με αναπηρία, μίλησε ανοικτά ως δημόσιο πρόσωπο για τα άτομα με αναπηρία».

Dimitris Papamitsos_Press Photographer

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα