Μητσοτάκης: Οραματίζομαι ανάπλαση του Αρχαιολογικού Μουσείου, αναβάθμιση του Πολυτεχνείου

Μητσοτάκης: Οραματίζομαι ανάπλαση του Αρχαιολογικού Μουσείου, αναβάθμιση του Πολυτεχνείου
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της ΝΔ περιέγραψε το φιλόδοξο σχέδιο του για το κέντρο της Αθήνας. Δήλωσε ότι πιστεύει ότι το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου θα πρέπει να αξιοποιηθεί για άλλες χρήσεις, πρόσθεσε όμως: "Αλλά θα μπορούσα να δω ένα νέο κτίριο σε αυτό το χώρο και να παραμείνει η Αρχιτεκτονική Σχολή υπό προϋποθέσεις."

Το φιλόδοξο σχέδιο του για αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας περιέγραψε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων ασφάλειας στην περιοχή των Εξαρχείων δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης.

Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές ανέφερε ότι “το πιο φιλόδοξο σχέδιο που έχω για το κέντρο της Αθήνας ειναι μία ανάπλαση όλου του χώρου γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, επέκταση και υπογειοποίηση, και πλήρης αναβάθμιση του χώρου του Πολυτεχνείου”.

Δήλωσε ότι πιστεύει ότι το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου θα πρέπει να αξιοποιηθεί για άλλες χρήσεις, πρόσθεσε όμως: “Αλλά θα μπορούσα να δω ένα νέο κτίριο σε αυτό το χώρο και να παραμεινει η Αρχιτεκτονική Σχολή υπό προϋπόθεσεις.” Σημείωσε επίσης ότι η άφιξη του μετρό στα Εξάρχεια θα αλλάξει πολλα ως προς τις προοπτικές αυτής της γειτονιάς.

“Το να αντιμετωπίσει κανείς ένα πρόβλημα εκτεταμένης παραβατικότητας σε μια ολόκληρη γειτονιά δεν είναι απλή υπόθεση. Και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο κατασταλτικά. Ένα από τα φιλόδοξα σχέδια που έχω για την επόμενη μέρα, ίσως το πιο φιλόδοξο σχέδιο που έχω σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης για το κέντρο της Αθήνας είναι μια ανάπλαση όλου του χώρου γύρω από το αρχαιολογικό μουσείο, με μια επέκταση του αρχαιολογικού μουσείου σε συνδυασμό με την υπογειοποίησή του, έναν διπλασιασμό της έκτασης των εκθεμάτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο, μια πλήρης αναβάθμιση του όλου χώρου” είπε ειδικότερα ο κ.Μητσοτακης και στο ερώτημα εάν αυτό συνεπάγεται και μεταφορά του Πολυτεχνείου απάντησε:

“Υπό συζήτηση αυτό. Δεν το θεωρώ απαραίτητη προϋπόθεση. Πιστεύω ότι το κτίριο, το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου πιστεύω ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ενδεχομένως για άλλες χρήσεις, αλλά θα μπορούσε παραδείγματος χάρη να δω ένα καινούργιο κτίριο στον ίδιο χώρο και να παραμείνει η αρχαιολογική σχολή υπό προϋποθέσεις σε αυτό το χώρο, να μην εξοβελιστεί από το κέντρο της Αθήνας. Είναι κάτι το οποίο είμαι διατεθειμένος να το συζητήσω.”

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι “μαζί με την εντός εισαγωγικών καταστολή θα πρέπει να έχουμε και μια ρηξικέλευθη, τολμηρή πρόταση για το πώς θα αναβαθμίσουμε συνολικά το κέντρο της Αθήνας.” Ανέφερε ενδεικτικά ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο προσελκύει σήμερα περίπου 500 χιλιάδες επισκέπτες, αστείο νούμερο σε σχέση με τα 6 εκατομμύρια που επισκέπτονται την Αθήνα, αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι το πιο σημαντικό μουσείο, το οποίο συμβολίζει όλη μας την κλασική ιστορία μαζί με το μουσείο της Ακρόπολης, και θα πρέπει να έχει τον αντίστοιχο αριθμό επισκεπτών.

“Κατά συνέπεια μίας μεγάλης έκτασης παρέμβαση στο Αρχαιολογικό Μουσείο σε συνδυασμό με ένα πλαίσιο κινήτρων για να επιστρέψει η οικονομική ζωή στο κέντρο της Αθήνας συμπεριλαμβανομένων των Εξαρχείων θα αποτελεί τον πυρήνα της αναπτυξιακής μας πρότασης για το κέντρο της Αθήνας. Και πιστεύω επίσης ότι η άφιξη του μετρό στα Εξάρχεια θα αλλάξει πολλά πράγματα ως προς τις προοπτικές αυτής της γειτονιάς” πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα