Μπακογιάννη: "Εάν έμενα σπίτι μου, θα ένιωθα ρίψασπις"

Την συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσαν ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη, την Δευτέρα 21 Μαΐου 2012. (EUROKINISSI // ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Η κα Μπακογιάννη και ο κ. Σαμαράς έξω από τα γραφεία της Συγγρού, λίγο πριν την ανακοίνωση της συνεργασίας τους ενόψει εκλογών EUROKINISSI

Διαβάστε τι δήλωσε για την επιστροφή της στη ΝΔ και για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη (Vid)

"Στο πλαίσιο αρχών" έγινε η συνεργασία της κας Μπακογιάννη με τη ΝΔ, όπως δήλωσε η ίδια στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, χαρακτηρίζοντας το άνοιγμα από την πλευρά του κόμματος ως ένδειξη ότι έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί, πως πρέπει να γίνει μία πιο μεγάλη και ανοιχτή παράταξη.

"Το σκέφτηκα πάρα πολύ. Αποφάσισα ότι πρέπει να δοθεί αυτή η μάχη. Αν έμεινα σπίτι μου θα  ένιωθα ρίψασπις", είπε, χαρακτηρίζοντας "πολύ σημαντική και δύσκολη την απόφαση και για τον κ. Σαμαρά και για εμάς".

"Εμείς είχαμε πει ότι η χώρα χρειάζεται συνεργασίες. Είχα πει ότι οι φιλοευρωπαϊκές συνεργασίες είναι απαραίτητες. Το ερώτημα για τις επόμενες εκλογές είναι τι συνεργασίες απαιτούνται για να δώσουμε μια κυβερνητική προοπτική", είπε.

Όσον αφορά στο εάν θα είναι υποψήφια με τη ΝΔ στο ψηφοδέλτιο της Επικρατέιας, η κα Μπακογιάννη ανέφερε, πως δεν το γνωρίζει και πρόσθεσε πως "το τελευταίο που κουβεντιάσαμε είναι αυτό".

Απαντώντας σε ερώτηση, για το τι μεσολάβησε από τις δηλώσεις που είχε κάνει πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ότι σε περίπτωση που η Δημοκρατική Συμμαχία δεν καταφέρει να μπει στη Βουλή, είπε:

Όπως είπε η κα Μπακογιάννη, πρώτος στόχος είναι να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να εφαρμοστούν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές.

"Αυτό που έγινε χθες, υπερέβη συγκεκριμένες πολιτικές λογικές και έγινε για να μην υποτιμηθεί το νόμισμά μας κατά 50% και τα μικρά και μεγάλα ακίνητα των Ελλήνων", πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Ντόρα Μπακογιάννη επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία

Ντόρα Μπακογιάννη στο NEWS 247: "Απόλυτη κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών"

SHARE:

24Media Network