ΝΔ: Να εκδοθεί η απόφαση για τον προεκλογικό χρόνο προβολής κομμάτων στα ΜΜΕ

Στιγμιότυπο από τα γραφεία της  Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς
Στιγμιότυπο από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς EUROKINISSI

"Οι εκλογές δεν είναι διακοπές για να τις αποκρύψουν από τους πολίτες", σχολιάζει η ΝΔ σε ανακοίνωση της, εκφράζοντας την έντονη αντίδραση της στο γεγονός ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμη η ΚΥΑ.

Την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τους όρους, προϋποθέσεις και το χρόνο προβολής των κομμάτων στα ΜΜΕ κατά την προεκλογική περίοδο ζητά η Νέα Δημοκρατία.  

Οι εκλογές δεν είναι διακοπές για να τις αποκρύψουν από τους πολίτες", σχολιάζει η ΝΔ σε ανακοίνωση της, εκφράζοντας την έντονη αντίδραση της στο γεγονός ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμη η ΚΥΑ 19 ημέρες πριν τις κάλπες. 

Ειδικότερα η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει: «Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας τρέμει τις εκλογές το έχουν καταλάβει πια όλοι. Είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα για να αποφύγει το αναπόφευκτο. 

Απομένουν μόλις 19 μέρες από την 26η Μαΐου και παρά τις καθημερινές οχλήσεις της ΝΔ, το υπουργείο του Νίκου Παππά με φαιδρές δικαιολογίες καθυστερεί αδικαιολόγητα την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) η οποία καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τον χρόνο προβολής των πολιτικών κομμάτων στα ΜΜΕ.

Το 2014, η αντίστοιχη απόφαση είχε εκδοθεί στις 30 Απριλίου. Δηλαδή 25 ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου. 

Καλούμε την κυβέρνηση να σοβαρευτεί και να εκδώσει σήμερα κιόλας την σχετική απόφαση. Οι εκλογές δεν είναι διακοπές για να τις αποκρύψουν από τους πολίτες.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκλογές 2019, Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network