Ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου, αλλά ο καυγάς ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ συνεχίζεται

Κυριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπρας
Κυριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπρας EUROKINISSI

Η Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι η ΝΔ φοβάται την αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ντιμπέιτ μεταξύ των δύο, από το Μοσχάτο υπενθυμίζουν ότι ο ίδιος ο Τσίπρας έλεγε πως η τηλεμαχία δύο μόνο αρχηγών είναι προσβλητική για τη Δημοκρατία.

Η διακομματική επιτροπή κατέληξε στην 1η Ιουλίου ως την ημέρα διεξαγωγής ντιμπέιτ μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών, η σύγκρουση όμως ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Δημοκρατίας για τη διεξαγωγή ή μη και ξεχωριστής τηλεμαχίας μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζεται.

Σε ένα... ντιμπέιτ για το ντιμπέιτ, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι η ΝΔ φοβάται την αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ντιμπέιτ μεταξύ των δύο και από το Μοσχάτο αντί άλλης απάντησης απλώς υπενθύμιζαν ότι ο ίδιος ο κ.Τσίπρας χαρακτήριζε στο παρελθόν την τηλεμαχία δύο μόνο αρχηγών προσβλητική για τη Δημοκρατία.

ADVERTISING

«Τι φοβάται η ΝΔ από ένα debate μεταξύ των δύο υποψήφιων πρωθυπουργών;» διερωτάτο ειδικότερα νωρίτερα η κ. Αχτσιόλου. Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στη διακομματική μετ’ επιτάσεως, το αίτημα για διεξαγωγή debate ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέραν του debate μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών, πλην της Χρυσής Αυγής, το οποίο και συμφωνήθηκε, ενώ η ΝΔ αρνήθηκε κατηγορηματικά τη διεξαγωγή ενός debate μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη.

“Η στάση αυτή της ΝΔ γεννά ερωτηματικά. Τι ακριβώς φοβάται η αξιωματική αντιπολίτευση από μία τέτοια αντιπαράθεση; Υπάρχουν πράγματα που θέλει να κρύψει από το πρόγραμμά της;

Και τι, τελικά, το αρνητικό υπάρχει στη διεξαγωγή μιας προγραμματικής αντιπαράθεσης μεταξύ δύο υποψήφιων πρωθυπουργών, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όπως συνέβαινε και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στη χώρα μας” διερωτήθηκε η κ.Αχτσιόγλου, καταλήγοντας: “Αυτά είναι ερωτήματα που απευθύνονται στη ΝΔ, οφείλουν όμως να προβληματίσουν και κάθε πολίτη, ο οποίος έχει δικαίωμα να γνωρίζει το σχέδιο και το πρόγραμμα για την επόμενη μέρα, των κομμάτων που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας.”

Αντί απάντησης, η ΝΔ παραπέμπει την κ. Αχτσιόγλου σε παλιότερη δήλωση του κ. Τσίπρα στην οποία επί λέξει αναφέρει τα εξής: «Η πραγματοποίηση μιας ξεχωριστής τηλεμαχίας μονάχα για δύο κόμματα είναι εντελώς λάθος επιλογή, γιατί είναι υποτιμητική και προσβλητική για την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα μας».

Για του λόγου το αληθές από το Μοσχάτο παρέπεμψε και σε σχετικό βίντεο από την Ομάδα Αλήθειας.

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στις «πηγές» της ΝΔ, σχετικά με την άρνηση του κ Μητσοτάκη να διοργανωθεί ντιμπέιτ με τον Αλ. Τσίπρα

"Είναι έκδηλη η αμηχανία της ΝΔ. και του κ. Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ κρύβεται, γιατί φοβάται την προγραμματική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ανατρέξει σε μια προ δεκαετίας δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, από το 2009, μήπως και καταφέρει να κρυφτεί.

Εμείς, πάλι, δεν χρειάζεται να πάμε τόσο πίσω. Παραπέμπουμε στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, μόλις πριν από ενάμιση μήνα, στις 8/5, όταν, από το βήμα της Βουλής, έλεγε ότι είναι έτοιμος, μόλις προκηρυχθούν εκλογές, όχι μόνο για ένα, αλλά για πολλά ντημπέητ με τον πρωθυπουργό…".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Debate, Εθνικές Εκλογές 2019, Εκλογές 2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εκλογές 2019: Ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου

Διακαναλική με δέκα πολίτες σε ρόλο δημοσιογράφων επιλέγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Οι επιχειρήσεις να σέβονται τους εργαζόμενους και να επιστρέψουν στην Ελλάδα καταθέσεις

24Media Network