Οι 419 υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ - Ανανεωμένα κατά 72% τα γαλάζια ψηφοδέλτια

Γραφεία Νέας Δημοκρατίας
Γραφεία Νέας Δημοκρατίας EUROKINISSI

Έξι στους δέκα υποψήφιους κατεβαίνουν για πρώτη φορά σε εκλογές, 43 προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών, 139 είναι κάτω των 45 ετών και 12 έχουν γεννηθεί τη δεκαετία του ‘90, ενώ το 43% είναι γυναίκες.

Τα ονόματα των 419 υποψηφίων βουλευτών για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία.

Γαλάζιες πηγές τονίζουν ότι η ριζική ανανέωση της ΝΔ που είχε υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται πράξη, καθώς έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές. Στην πράξη, μάλιστα, η ανανέωση αυτή είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή, σημειώνουν, επισημαίνοντας ότι εάν εξαιρεθούν οι 78 σημερινοί βουλευτές της ΝΔ που διεκδικούν την επανεκλογή τους, από τους 341 «υπολοίπους» υποψηφίους, οι 243 -δηλαδή το 72%- δεν είχε ποτέ στο παρελθόν διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για το εθνικό κοινοβούλιο.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν από το Μοσχάτο και στο γεγονός ότι ότι 43 υποψήφιοι προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών, την πρωτοβουλία που υλοποίησε ο κ.Μητσοτάκης αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, απευθύνοντας δημόσια πρόσκληση πολιτικής συμπόρευσης σε πρόσωπα που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική. 

Η ανανέωση γίνεται πράξη και ηλικιακά, σημειώνουν επίσης γαλάζιες πηγές, καθώς 139 από τους υποψηφίους είναι κάτω των 45 ετών. Μάλιστα 67 εξ αυτών ανήκουν στην γενιά των 30άρηδων, ενώ 12 έχουν γεννηθεί στην δεκαετία του ’90, δηλαδή δεν έχουν κλείσει καν τα 30 τους χρόνια. Ο μέσος όρος ηλικίας όλων των υποψηφίων είναι τα 49 έτη. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα που απολύτως συνειδητά ξεπέρασε ακόμη και το υποχρεωτικό όριο ποσόστωσης των φύλων, καθώς το 43% των υποψηφίων είναι γυναίκες. Σε ορισμένες μάλιστα περιφέρειες είναι η πρώτη φορά που υπάρχει απόλυτη ισορροπία (50%-50%) στους υποψήφιους ανάμεσα στα δύο φύλα. 

Υπενθυμίζεται τέλος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ως αρχηγός κόμματος δικαιούται να είναι υποψήφιος σε τρεις περιφέρειες, επέλεξε την Δυτική Αθήνα, την Β Πειραιά και την Αχαΐα οι οποίες ήταν από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας, στις οποίες η ΝΔ δεν είχε την πρώτη θέση στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.

Το μόνο ψηφοδέλτιο που μένει πλέον να ανακοινωθεί είναι το Επικρατείας, που πιθανόν να δοθεί στη δημοσιότητα την Πέμπτη. Επιβεβαιώνεται ωστόσο όπως φαίνεται ότι ο Βασίλης Ανδρικόπουλος θα είναι στο Επικρατείας και όχι στο Νότιο Τομέα, λόγω της ποσόστωσης καθώς είχαν ανακοινωθεί αρχικά 14 αντί για 13 άνδρες υποψήφιοι στη συγκεκριμένη περιφέρεια και επελέγη η τοποθέτηση του στο Επικρατείας.

Page: /
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Εκλογές 2019, Εθνικές Εκλογές 2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σήμερα "κληρώνει" για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

SHARE:

24Media Network